Több mint 500 millió dollárért vették meg a South Parkot

Félmilliárd dollárnál is többet fizetett az HBO streamelős szolgáltatása a felnőtteknek szóló népszerű animációs széria sugárzási jogaiért.

Trey Parker és Matt Stone szatirikus hangvételű sorozata online formában jelenleg a Disney által birtokolt Hulun megy, de a WarnerMedia kötelékébe tartozó HBO 2020 májusában induló streamelős szolgáltatása, az HBO Max ezért a nem csekély összegért cserébe biztosít új otthont neki. A Variety értesülései szerint a pontosan meg nem nevezett összeg valahol 500 és 550 millió dollár között áll, és a South Park átköltözése az új online felületre 2020 júniusában fog megtörténni.

Az alku szerint a licenszjogok az addig elérhetővé váló összes, azaz 23 évadra vonatkoznak, ezenkívül további három évadra szóló megállapodást is kötöttek, így az offline formában a Comedy Centralon futó South Park új epizódjai a tévés sugárzást követő 24 órában az HBO Maxra is kikerülnek.

A South Park online sugárzási jogaiért állítólag hatalmas csata zajlott a különböző streamelős szolgáltatások között. Egy cégközeli forrás szerint a Netflix azért hullott ki végül a versenyből, mert őket nemcsak a hazai, hanem a globális vetítési jogok is érdekelték volna. „A ma már a szatíra etalonját jelentő South Park, miközben folyamatosan rajta tartja az ujját a vígjátékok ütőerén, kétségtelenül ott van a legjobb tartalmak között.

A közönség immár több mint húsz éve érez szoros közösséget Stannel, Kyle-lal, Cartmannel és Kennyvel (akár élő, akár holt fomájában), szóval nagyon várjuk, hogy ezeket a karaktereket az HBO Max vadonatúj közönsége számára is elhozzuk”

– nyilatkozta büszkén Kevin Reilly, az HBO Max tartalomért felelős főnöke.

A South Park egyébként az HBO Maxnek az Adult Swim nevű felnőttcsatorna által vetített rajzfilmekből, a Crunchyroll nevű cég animéiből és a japán Studio Ghibli által gyártott csodálatos animációs filmekből (köztük Miyazaki Hayao alkotásaiból) álló kínálatot egészíti ki. Ami pedig az élőszereplős tartalmat illeti: az előfizetők többek közt az HBO, a Warner Bros., a CNN, a TNT, a Cartoon Network és a New Line által gyártott művekből válogathatnak.


(via Variety)