Töltsd a péntek estét a Pál utcában!

Pénteken levetítik A Pál utcai fiúkat, szóval aki még nem látta ezt a remekművet, annak itt az alkalom a pótlásra!

Equilibrium - Gyilkos nyugalom - Film Now, június 26. péntek, 18.10h

Valahol a 21. században, a harmadik világháború után: a megtépázott emberiség élére egy gonosz csoport áll, az Atya vezetésével. Ő és emberei totálisan betiltanak mindennemű művészeti alkotást, sőt az érzelmek átélését is. Az agymosásra egy mindennap adagolt szert, a Proziumot vetik be. John Preston (Christian Bale) az érzelemmentesítést ellenőrző csapat, a Gramaton vezetője. A hű katona még saját felesége kivégzését is szenvtelenül végignézte, majd magára maradt két gyermekével. Egy napi gyógyszeradag kimaradása azonban rést üt emlékezetében és elnyomott érzelmi világában. Mary (Emily Watson), az elfogott lázadó szavai is felkavarják. John megvívja csatáját saját lelkiismeretével és átáll a lázadókhoz. Tudja, hogy egyikükért sem fognak könnyeket ejteni.

 

A magányos lovas - Film+, június 26. péntek, 21h

A magányos lovas egy izgalmas akcióval és sok humorral fűszerezett kalandfilm, melyben a hírhedt maszkos hőst, friss mai szemlélettel keltik életre az alkotók. Tonto, az amerikai bennszülött lélekharcos (Johnny Depp) számba veszi a korábban elmondatlan történeteket, amelyek a törvény emberét, John Reidet (Armie Hammer) az igazság jelképévé tették, miközben a nézők, mintha nagy meglepetések és humoros zsörtölődések elszabadult vonatán ülnének, szemtanúi lehetnek annak, ahogy a két valószínűtlen hős megtanul együtt dolgozni a kapzsiság és a korrupció elleni küzdelmük során.

 

Greenberg - Film4, június 26. péntek, 21.50h

Roger Greenberg negyvenéves, New Yorkban él, élete pedig fordulóponthoz ér, amikor átköltözik Los Angelesbe, hogy vigyázzon az öccse házára és átgondolja az életét. Egyre többet találkozgat Florence-szel, a testvére asszisztensével, és hamarosan rájön, sokkal több érzelem fűzi a lányhoz, mint azt gondolná.

 

A Zodiákus - Viasat6, június 26. péntek, 22h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

A Pál utcai fiúk - M5, június 26. péntek, 22.01h

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a fűvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére- rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az "ellenséges" támadásra. Bokát választják vezérül. A többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a fűvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az "ellenség" által elrabolt grund-zászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvő Nemecsek kiszökik betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. Ő is hozzájárul a Pál utcaiak győzelméhez. De nem sokáig örülhet új "főhadnagyi" rangjának, ájultan esik össze. Boka visszatér a grundra, ahol a fatelep őrétől megtudja, hogy rövidesen bérház épül itt. Zokogva búcsúzik a grundtól, amelyért Nemecsek az életét áldozta, és amely a gondtalan gyermekkor egy darabját jelentette. Molnár Ferenc világhírű regényének filmváltozata. A film 1969-ben a Magyar Játékfilmszemlén a közönség díját nyerte, és jelölték a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra.

 

Aljas nyolcas - Film+, június 26. péntek, 23.50h

Marquis Warren őrnagy (Samuel L. Jackson) három hullát szállít Red Rockba. Ám útközben kénytelen megállítani a fejvadász, John Ruth (Kurt Russell) postakocsiját, aki szintén a városba tart egy megbilincselt szökevénnyel, Daisy Domerguéval (Jennifer Jason Leigh), hogy felvegye a tízezer dolláros vérdíjat. A hatalmas hóvihar miatt azonban meg kell állniuk egy eldugott fogadóban, ahol néhány különös figura is megszállt. John úgy gondolja, hogy az idegenek, Mobray (Tim Roth) és Joe (Micheal Madsen) ki akarják szabadítani Daisyt. A feszült helyzetben megpróbál szövetséget kötni Warrennel, amikor váratlanul megjelenik a korábban eltűnt nemzetőr, Chris Mannix (Walton Goggins), aki azt állítja, hogy ő lesz Red Rock város új seriffje.

 

A gyanúsított - Paramount Channel, június 26. péntek, 00.45h

Egy bíró öngyilkosságot követ el, és a titkárnőjét is holtan találják. A nő megöléséért egy Carl Anderson nevű otthontalan süket-némát tartóztatnak le. A hivatalból kirendelt védőügyvéd, Kathleen úgy dönt, hogy megtalálja az igazi gyilkost, s ebben segítségére van Eddie Sanger, akit felkérnek arra, hogy legyen az esküdtszék tagja. A nyomozás során Kathleen és Eddie meglehetősen veszélyes vizekre téved, amikor kiderül, hogy befolyásos emberek érdekeit sérti a munkájuk...