Tom Cruise, Billie Eilish és Snoop Dogg haknijával zárult a 2024-es párizsi olimpia

A botrányoktól sem mentes párizsi világesemény záróakkordjaként átkerült az ötkarikás zászló Los Angelesbe, ahol 2028-ban rendeznek olimpiát.

A 2024-es párizsi olimpia záróünnepsége a beszámolók szerint jobban hasonlított egy átlagos popkoncertre, mintsem egy rangos világesemény fináléjára. A fáklya Los Angelesbe történő átadásán Tom Cruise, Billie Eilish és Snoop Dogg is sütkérezett a rajongók szeretetében, miközben a párizsi szervezők valószínűleg inkább megkönnyebbültek, hogy vége a botrányoktól sem mentes sporteseménynek. Mint ismeretes, Donald Trump és sokan mások is „szégyennek” nevezték az idei olimpiát, ami végül arra késztette Thomas Jolly művészeti igazgatót, hogy átdolgozza a záróünnepség forgatókönyvét, és a megnyitóhoz képest egy sokkal szolidabb fináléval búcsúzzon el Párizs a világ sportolóitól és a közvetítést néző millióktól.

A párizsi olimpia szervezői bocsánatot kértek „az Utolsó vacsora” miatt

A francia katolikus egyház szerint az LMBTQ-ikon Barbara Butch előadása a megnyitóünnepségen „a kereszténység megcsúfolása” volt. A szervezők eredetileg „a francia gasztronómia előtt kívántak tisztelegni” a lakomajelenettel.

Tovább

 

A párizsi záróünnepségen fellépett Zaho de Sagazan francia énekesnő, valamint a kambodzsai rapper VannDa, a belga énekesnő Angèle és a Vampire Weekendből ismert Ezra Koenig. Thomas Jolly mostani rendezése (a nyitóünnepséghez hasonlóan) a francia újhullámos moziból is bőven merített - de a kommentárok szerint

a végeredmény „a japán kabuki, a fétisruhák és a Tron keverékének tűnt”.

A 2024-es párizsi olimpia záróünnepsége képekben

A Stade de France-ban a vasárnapi záróünnepségen kialudt a láng, ezzel véget ért a XXXIII. nyári olimpia Párizsban.

Tovább

 

Az ünneplésbe később becsatlakozott a 2028-as olimpiának helyt adó Los Angeles városvezetése is. A polgármester, Karen Bass hivatalosan is átvette az ötkarikás zászlót Tom Cruise-tól – aki köztudottan szeret fiatalabbnak látszani a valós koránál, de már 62 éves, és a beszámolók szerint a mostani zászlólengetős, motorozós, drótkötélen levegőben lengős performansza alatt inkább hasonlított Madame Tussauds múzeumbéli hasonmására, mint saját magára. A Mission: Impossible-filmek sztárja mellett más sztárok is felléptek a Los Angeles-i ünnepségen: a Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish és Snoop Dogg játszottak a napsütötte Venice Beach-en.

 

Éld át újra a legszebb pillanatokat magyar kommentárral!

Itt van Muhari Eszter bronzérmétől Gulyás Michelle aranyáig az összes csodálatos magyar érem a 2024-es olimpiáról.

Vívás, úszás, kajak-kenu, atlétika, taekwondo, sportlövészet, öttusa; minden magyar siker Párizsból. Ha pedig valamit hosszabban szeretnél újranézni, megtalálod Max streaming platformon.

 

A Maxhoz hasonlóan a Eurosport Magyarország is készített egy kiváló videós összeállítást a 2024-es párizsi olimpia érzelmes oldaláról. Íme:

(via The Independent)