Tom Hardy a cipőjéről tudta, mit forgatnak - Eredet

Christopher Nolan álomutazása hamar kultfilmmé vált, és temérdek elméletet szült.

 

  • A könnyebb követhetőség végett a japán tévében a bal felső sarokban felirattal jelezték, hogy a film épp hányadik szintjén jár az álomnak - ez elég jó ötlet, mert egy idő után azért elég szépen bele lehet gabalyodni.
  • A havas szintet Nolan kedvenc Bond-filmje, az Őfelsége titkosszolgálatában ihlette. Ez az 1969-es Bond jócskán különbözik a korábbi, Sean Connery-s epizódoktól: a sztori is jóval komolyabb és kevésbé elrugaszkodott, Bond megházasodik, és ez az egyetlen film, amelyben George Lazenby alakítja a 007-est.
  • Az Eredet szándékosan 2 óra 28 perc hosszúságú - a filmben kulcsfontosságú Edith Piaf-dal, a Non, je ne regrette rien 2 perc 28 másodperc! Hans Zimmer francia nemzeti archívumban hozzáférhetett a dal eredeti felvételéhez, és azt használhatta fel a filmzenéhez. Bravúrosan oldotta meg: minél mélyebbre hatolnak a filmben az álmokba, annál jobban belassította a dallamot. 

  •  A színészek nem zavarodtak bele, hogy épp melyik álomsíkban tartózkodnak, mert egy ügyes trükkel zárták ki a kavarodást. "A jelmezek miatt könnyű volt kiigazodni abban, melyik álomjelenetben vagyok. Ha összezavarodtam volna, elég volt ránéznem a cipőmre, és már tudtam is, melyik az." - mesélte Tom Hardy.
  • Rajongók számos infografikát készítette a film után, amiben felfejtették az álmok rétegeit. Itt összeválogattak közülük tízet.
Forrás: Neil Laws/Behance