Trónok harca: így reagált Kit Harington, amikor megtudta, mit kell tennie Havas Jonnak

Most mi is megnézhetjük az utolsó epizód olvasópróbáján készült videofelvételt.

A napokban mutatta be az HBO a népszerű fantasysorozat záró évadának forgatásán készült kétórás dokumentumfilmet, a Trónok harca: Az utolsó őrséget, amelyben valóban bepillanthatunk a kulisszák mögé. A filmesek ott voltak például azon az olvasópróbán, amikor a a színészek szembesültek a finálé egyik legsúlyosabb jelenetével: azzal, amikor SPOILER! Havas Jon leszúrja Daeneryst.

A dolog természetesen a Havas Jont alakító Kit Haringtonnak volt a legnehezebb, aki állítólag szándékosan nem is olvasta el korábban a forgatókönyvet, hogy minél nagyobb meglepetésben legyen része, így csakugyan az őszinte reakcióját láthatjuk.

Miután a széria egyik megalkotója, egyúttal az utolsó epizód társrendezője, David Benioff felolvassa, hogy „a kamera azt mutatja, hogy Jon keze még mindig a tőr markolatán nyugszik, amit most mártott Dany szívébe”, a színész először csak a szájára szorítja a kezét, majd szó szerint magába roskad, és még meg is könnyezi karaktere tettét.

Köztudott, hogy a rajongók mennyire elégedetlenek voltak a Trónok harca utolsó évadával, így az olvasópróba felvételét látva sokan hangot adtak a Twitteren a véleményüknek, miszerint „Kit Harington reakciója, mikor megtudja, hogy meg kell ölnie Daeneryst, sokkal jobb volt, mint bármi, amit a nyolcadik évadban láttunk”. „Sokkal több érzelem van itt, mint a hatodik részben” – véli egy másik felhasználó a Redditen.


(via NME)