Tucker Carlson 6 legfelháborítóbb mondata

Botrányosabbnál botrányosabb kijelentéseket válogattunk össze a Fox News hírcsatornától váratlanul kirúgott sztártévéstől.

Tucker Carlson amerikai tévés újságíró több mint egy évtizedes munkaviszony után váratlanul közös megegyezéssel távozott a Fox News csatornától. Az utolsó műsora április 21-én, pénteken volt, amelyben azt ígérte, hogy hétfőn visszatér, a csatorna által kommunikált "közös megegyezés" kifejezés így valószínűleg nem fedi le a valóságot.

A magát konzervatívnak valló Carlson az elmúlt években számtalan ellentmondásos kijelentésével szerzett magának kétes hírnevet: ilyen volt egyebek között az, amikor védelmébe vette a wisconsini Kenoshában egy Black Lives Matter-tüntetésen lövöldöző tizenéves fegyverest és a Capitolium épületének megrohamozásában részt vevő Trump-hívőket.

 

Forrás: Chip Somodevilla/Getty Images

 

Az alábbiakban összeszedtük az egykori Fox News-műsorvezető leginkább megütközést keltő mondatait.

 

1. „Go f*ck yourself!”

2019 februárjában kiszivárgott egy felvétel, amelyen Carlson jól hallhatóan azt mondta Rutger Bregman történésznek egy (végül adásba nem került) adózásról szóló vita során hogy „Na menj a p*csába!” (eredetiben: „Go f*ck yourself!”)

 

 

2. Szó szerint kutyázta a nőket

2006 és 2011 között Tucker Carlson többször is szerepelt a Bubba the Love Sponge című szókimondó rádióműsorban, ahol számos nőgyűlölő megjegyzést tett (egy alkalommal például kutyáknak nevezte a nőket).

 

 

3. Carlson nem hisz a szélerőművekben

Abban nem nagyon találni semmi meglepőt, hogy Carlson a Trump-hívőkhöz hasonlóan tagadja a globális felmelegedés nyomában járó éghajlatváltozást, de még a szélenergiát is „átverésnek” nevezte egy tévéműsorban, amivel szerinte nem lehet felfűteni egy lakást, ha odakinn -30 fok van.

 

4. Carlson szerint a fekete politikusok hírből sem ismerik a rasszizmust

Tucker Carlson egyszer azt találta mondani, hogy a korábbi fekete elnökjelölt és newarki polgármester, a demokratapárti Cory Booker nem beszélhet a rasszizmusról, elvégre „lehetetlen, hogy egy felső-középosztálybeli háttérrel rendelkező kiváltságos, fekete férfi megtapasztalja a rasszizmust”, következésképpen Booker teljes kampánya „átverés”.

 

5. Carlson szerint „az irakiak primitív majmok”

A fentebb már emlegetett a Bubba the Love Sponge című rádióműsorban 2006 és 2011 között Carlson több alkalommal is durván  rasszista megjegyzéseket tett az irakiakra és Barack Obamára.

 

6. Megvédte Kim Dzsongunt és a koreai diktátorral parolázó Trumpot

Carlson szerint ugyanis

egy országot vezetni azt jelenti, hogy embereket is kell néha ölni.

 

(via Indy100.com)