Új Stephen King-tévésorozat készül az HBO-nál, a Zsivány Egyes főgonoszával

Ben Mendelsohn is benne lesz a The Outsiderben, a Mr. Mercedes-trilógia folytatásában.

Jó hírünk van minden Stephen King-rajongónak: az HBO tévésorozatot készít a horror nagymesterének idei, The Outsider című regényéből. A főszereplő ráadásul egy igen karakteres ausztrál színész, Ben Mendelsohn lesz, akit legutóbb a Zsivány Egyesben és a Ready Player One-ban is láthattunk. 

A magyar fordításban egyelőre még nem olvasható könyv története annak ellenére izgalmas keveréke a kriminek és a horrornak, hogy King jól ismert toposzaiból építkezik. A főszereplője egy Ralph Anderson nevű rendőr, aki egy 11 éves fiú meggyilkolása ügyében nyomoz. A bűneset elég szövevényes, mert az első számú gyanúsított egy köztiszteletben álló tanár, aki ráadásul egy gyerek baseballcsapat edzője is. Anderson kénytelen segítséget kérni egy nyugalmazott rendőr hölgyismerősétől, a szintén magánnyomozóként dolgozó Holly Gibney-től. Ő többek között a Mr. Mercedes, az Aki kapja, marja és az Agykontroll című King-regényekben is szerepelt (a Mr. Mercedes sorozatverziójában Justine Lupe alakította).

Az új sorozatban Ben Mendelsohn nemcsak főszereplő, de producer is lesz. Szintén produceri teendőket lát majd el az ismert színész, Jason Bateman is, aki ezúttal az első két epizód rendezését is bevállalta. A forgatókönyvet az ismert regényíró, Richard Price írja, aki korábban olyan filmeken és tévésorozatokon is dolgozott, mint A pénz színe, a Shaft, a Drót, a  Fülledt utcák és az Aznap éjjel. (via Variety)