Ünnepeld a péntek estét ezekkel a filmekkel!

Sírhatsz vagy nevethetsz. Rajtad áll, mit választasz.

Mulan - AMC, január 29. péntek, 18.45h

Az északi Wei-korszakban volt egy Mulan nevű kislány, aki egyedül élt az apjával. Hua Hu hatására Mulan titokban harcművészetet és katonai stratégiát tanult. Felnőve a fiatal lányból edzett, jól képzett harcos lett. Mulan tizennyolc éves, amikor a Rouran vezette nomádok megtámadják a Wei-házat. Csak akkor képesek ellenállni, ha minden családból elviszik a férfiakat katonának. Mulan képtelen elviselni a gondolatot, hogy az apja háborúba menjen, ezért leitatja az öreget, és helyette ő csatlakozik a sereghez. Vitézségére hamar felfigyel Wen Tai, a zászlóalj helyettes parancsnoka. Egyik nap Mulan éppen fürdik, amikor felbukkan Wen Tai.

 

Politikai pókháló - Filmbox, január 29. péntek, 19.15h

A választások előtt autóbalesetet szenved az egyik politikai párt vezetője. Az ellenzéki pártnak a lehető legrosszabbkor jött mindez, hiszen a közvélemény-kutatások adatai szerint jól állnak, és úgy tűnik, hogy Lorne Kjeldsen személyében ők adják majd a környezetvédelmi minisztert. A férje körüli botrány miatt azonban változhatnak az esélyek. Ulrik Torp újságíró első pillantásra csak a címlapsztorit látja az esetben, bár többen szeretnék eltussolni a történteket. Rájön, hogy mindez talán nem is a véletlen műve, vannak, akik hasznot húznak belőle. De kinek áll érdekében az események befolyásolása?

 

Egy hölgy és a herceg - Duna Tv, január 29. péntek, 20.40h

Grace, a gyönyörű, királypárti angol lady Párizsban él. Az asszony egykor Philippe d?Orléans herceg szeretője volt, aki bár XVI. Lajos unokatestvére, mégis rokonszenvezik a forradalmi eszmékkel. Anélkül, hogy a férfi tudná, Grace az életét kockáztatta érte, hogy megmentse a letartóztatástól, a biztos haláltól. A nő megdöbben, amikor megtudja, hogy a herceg is megszavazta a király kivégzését. Amikor Párizsban kitör a zűrzavar, Grace úgy dönt, visszatér Angliába. Ám mielőtt a herceg útlevelet szerezne neki, letartóztatják.

 

Harry Potter és a titkok kamrája - Viasat3, január 29. péntek, 21h

Harry Potter nyári vakációja nem a legjobban sikerült. Mindezt tetézi, hogy megjelenik nála Dobby, a házimanó, hogy figyelmeztesse, nagy veszély leselkedik rá a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola falai között. Harry és Ron lekési a Roxfort Expresszt, amely visszavinné őket az iskolába, így a repülő autóval indulnak útnak, nehogy elkéssenek az új tanév kezdetéről. Harry csakhamar megint az érdeklődés középpontjában találja magát, ugyanis az iskolában új rajongói akadnak, köztük a Feketemágia-ellenes Liga professzora, Gilderoy Lockhart. Lockhart különös módon egyre gyakrabban mutatkozik Harry társaságában. De még Lockhart sem képes megállítani az új és minden eddiginél gonoszabb hatalmat, amely az iskolát fenyegeti.

 

Szenzációs recepciós - Film Mánia, január 29. péntek, 21h

Elegáns hotel, egy nyerő tipp, és egy gyönyörű nő. Doug Ireland főportás New York egyik legelegánsabb szállodájában, a Bradbury Hotelban. Csodákra képes: nincs olyan dolog, amit ne tudna megszerezni, elintézni. Most épp tőkéstársat keres saját szállodájának megnyitásához. Christian gazdag és hajlandó finanszírozni Doug vállalkozását. De Christiannak nem csak pénze van, hanem egy gyönyörű menyasszonya is.

 

Phillips kapitány - Filmcafe, január 29. péntek, 21h

Szomáliai kalózok fenyegetik az Adeni-öbölben áthaladó teherhajókat. Egy nappal azután, hogy az Amerikai Tengerészeti Hivatal 2009-ben figyelmeztetést ad ki emiatt, támadás éri a Maersk Alabama nevű, afrikai segélyszervezeteknek árút szállító teherhajót. Miközben a legénység elbarikádozza magát a gépházban, Richard Phillips kapitány a hídon marad. Idegőrlő tárgyalás kezdődik a kapitány és a kalózok vezére között. Végül Phillips túsznak ajánlja magát a legénység szabadságáért cserébe. Igaz történet.

 

A tehetséges Mr. Ripley - Filmbox Plus, január 29. péntek, 21h

Milyen messzire mennél, hogy valaki más lehess? Az 1950-es években játszódik a Patricia Highsmith kiváló regényéből készült film. Tom (Matt Damon) pénztelen New York-i fiatalember, alkalmi munkákból él. Meghívják egy kerti mulatságra zongorázni, ezért kölcsön kér egy alkalomhoz illő ruhát. A tömegben elvegyült Tom összeismerkedik egy gazdag úriemberrel. Nem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a felső tízezer köreibe beljebb lépjen, ezért azt állítja, ismeri a milliomos fiát. Ezer dollár jutalmat ajánl fel az apa Tomnak, ha visszahozza őt Itáliából. Tom ehelyett összebarátkozik a tékozló Dickie-vel (Jude Law) és menyasszonyával, Marge-dzsal (Gwyneth Paltrow). Egy darabig élvezik a temérdek luxust és egymás társaságát. Tom észreveszi, hogy mindennek nemsokára vége szakadhat. Tovább akar lépni a ranglétrán, minden áron.

 

A napfény íze - M5, január 29. péntek, 21.05h

Egy család, és egy évszázad krónikája az Oscar-díjas rendező, Szabó István filmje. Sonnenschein Manó tizenkét évesen, gyerekként jön a fővárosba az apja gyógylikőr receptjével, és ezzel alapozza meg a család vagyonát. Fia már állami hivatalt tölt be, bíró, majd főbíró lesz. Vali, a felesége két fiút szül neki, de házasságuk tönkremegy. Ádám fiuk sikeres sportoló lesz, ám olimpiai bajnoki címe sem menti meg a II. Világháború alatti üldöztetéstől, és a megalázó haláltól. Ádám fia Iván, aki túl éli a holokausztot rendőr lesz a személyi kultusz éveiben, de kiábrándul a kommunista államrendből… A film főszerepeit olyan világsztárok játsszák mint Ralph Fiennes ( Harry Potter..., 007-James Bond filmek, Az angol beteg, Schindler listája), Jennifer Ehle (Büszkeség és balítélet, A hamisító) és Rachel Weisz (A múmia, Egy fiúról, A Bourne hagyaték, Ifjúság). A film három Európa Filmdíjat nyert: a forgatókönyvírókat, Szabó Istvánt és Israel Horowitzot, a főszereplő Ralph Fiennes-t és Koltai Lajos operatőrt jutalmazták.

 

Itt járt Britt-Marie - Duna Tv, január 29. péntek, 22.50h

A svéd háziasszony, Britt-Marie, negyven év egyhangú házasság után elhagyja a férjét, akiről kiderül, hogy régóta megcsalja. Hamar felismeri, hogy a szokatlan, merészen új életében önmagával és a külvilággal is szembe kell néznie. Egy isten háta mögötti kisvárosban, Borgban kap munkát, ahol egy pizzérián és egy focicsapaton kívül semmi sincs. Bár utálja a futballt, elvállalja az ifjúsági csapat edzőjének szerepét. A mindenki számára abszurd helyzet az ott élők segítségével lassan kezd jóra fordulni, és ő egyre jobban hisz abban, hogy sohasem késő újrakezdeni.

 

Alkonyattól pirkadatig - AMC, január 29. péntek, 22.55h

Két veszedelmes bűnöző tart a mexikói határ felé. Sokadik véres bulijukon vannak túl, amelynek során majdnem lekapcsolja őket az FBI, ezért forróvá válik a lábuk alatt a talaj. A mexikói Carlos megígéri nekik, hogy a határ túloldalán menedéket biztosít a számukra. A Gecko fivérek az éppen vakációzni készülő Fuller tiszteletes családjának lakókocsiját veszik igénybe ennek érdekében. Megegyeznek, hogy a találkozó létrejöttével a határon túl szabadon engedik őket. A megbeszélt színhely Mexikó legvadabb kocsmája, a Titty Twister, ahol rengeteg kétes alak tanyázik. Érkezésük estéjén azonban rettenetes dolog történik és a hely igazi pokollá változik.

 

Schindler listája - Moziverzum, január 29. péntek, 22.55h

Egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét. A mondás igazát mi sem bizonyítja jobban, mint Oskar Schindler története. Steven Spielberg nem sokkal a megjelenése után elolvasta az ausztrál Thomas Keneally regényét, mégis 10 évnek kellett eltelnie, hogy elég érettnek tartsa magát a Schindler listája filmre vitelére.A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat _ a Deutsche Emailware Fabrikot _ és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken. A gyár hamarosan a zsidók egyetlen menedéke lesz. 1944-ben a nácik az Endlösung, azaz a zsidókérdés végső megoldása jegyében bezáratják a helybéli táborokat, és a rabokat Auschwitzba és Treblinkába, vagyis a biztos halálba akarják küldeni.Schindlernek gyorsan lépnie kell, ha meg akarja menteni a munkásait. Némi korrupció árán rábeszéli a német hatóságokat, hogy a termelés szempontjából nélkülözhetetlen munkásokkal együtt a gyárat áttelepíthesse a cseh-lengyel határra, Brinnlitzbe. Ekkor készül el az 1100 nevet tartalmazó lista, amelynek résztvevői kalandos úton, de megmenekülnek a krematóriumokból. Brinnlitzben Schindler gondoskodik arról, hogy a gyár fennállásának 7 hónapja alatt semmi olyasmit ne állítson elő, amelyet a németek hadicélokra tudnának használni. 1945. május 7-én, amikor a tábor lakói megtudják, hogy a németek kapituláltak, és abban is biztosak, hogy az oroszok pillanatokon belül elérik Brinnlitzet, Schindler elbúcsúzik védenceitől. Magára hagyja őket, mert tudja, jobb, ha az amerikaiak kezére adja magát...

 

Egy igaz ügy - Filmcafe, január 29. péntek, 23.40h

Az igazság csak akkor létezik, ha kiderül. Bobby Earl (Blair Underwood) fejében nyolc éve létezik, de senki sem hallgat rá. Azt állítja magáról, hogy ártatlan. És nem hallgat. Nem akar meghalni. Villamosszék általi halálra ítélték egy lány meggyilkolása miatt. Utolsó erejével kapcsolatot teremt Amerika egyik leghíresebb jogászprofesszorával, Paul Armstronggal (Sean Connery), és a segítségét kéri. Armstrong professzor újra tanulmányozza az esetet, és talál néhány félremagyarázott bizonyítékot. A tettest már elfogták, és halálra is ítélték. Ám a bűnös azt állítja, hogy csak azért tett beismerő vallomást, mert a kihallgatást vezető rendőr erre kényszerítette. Az egész egyszerű esetnek látszik. De ez csak a felszín. A mélyben más lappang. A floridai mocsárban évek óta ott hever a bizonyíték, amely felkavarhatja a nyugodtnak látszó felszínt. A rendőrségnek nem kellenek a bizonyítékok: nekik a fekete Earl feje kell. Aki követni próbálja a nyomokat, készüljön fel arra, hogy minden összekuszálódik.