Vasárnap este egy mellbevágó családi dráma lesz a legjobb film a tévében

A tintahal és a bálna mellett azért lesznek vígjátékok is, ha valaki a vasárnap estét inkább könnyed szórakozással töltené.

Több mint testőr - Cool, szeptember 29. vasárnap, 18.30h

Frank Farmer (Kevin Costner) olyan ember, aki hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának egyik legjobbja. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és mivel Frank Farmer a legjobb a szakmában, őt kéri fel a nő a veszélyes feladatra.

A kém, aki dobott engem - SuperTV2, szeptember 29. vasárnap, 21h

Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak.
A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök (Sam Heughan) is a horgukra akad...
A nagyrészt Budapesten forgatott A kém, aki dobott engem a 007-es nyomában sasszézik és nem is akárhogyan. Susana Fogel és a neves tévés író-producer David Iserson (Mr. Robot, Mad Men – Reklámőrültek, Új csaj) egy teljesen egyedülálló, őrült ackió-vígjátékot hoztak össze, ami kemény akciójeleneteivel és abszurd helyzeteivel az év egyik legszenzációsabb moziélménye lesz. A kétbalkezes és totál veszélyes barátnőket a Rossz anyákból már jól ismert Mila Kunis, valamint a Saturday Night Life és a Hivatali karácsony zseniális komikája, Kate McKinnon alakítják, akiket Justin Theroux (A hátrahagyottak; A lány a vonaton) és Sam Heughan (Outlander – Az idegen) hálóznak majd be kémes sármjukkal.

A Sakál árnyéka - Filmcafe, szeptember 29. vasárnap, 21h

Carlos - a Sakál - a világ legelvetemültebb, legveszélyesebb terroristája, aki gondolkodás nélkül, hidegvérrel képes kézigránátot hajítani gyerekek közé, aki szabályosan sportot űz abból, hogy borsot törjön az ot üldözők orra alá, és akit évtizedek óta hiába próbál csapdába csalni a CIA. Egy napon azonban egy amerikai tengerészgyalogos tiszt kerül az egyik CIA-ügynök figyelmének középpontjába. A férfi megdöbbentően hasonlít Carlosra. A terroristát évtizedek óta üldöző CIA ügynök agyafúrt tervet eszel ki a nagy ellenfél legyőzésére, és ehhez a tervhez szüksége lesz a Sakál hasonmására is!

T2 Trainspotting - Sony Movie Channel, szeptember 29. vasárnap, 21h

Négy edinborough-i srác meg a heroin története húsz évvel ezelőtt felforgatta a mozis világot. A durva valóság és az őrült humor nagy találkozásából kultikussá váló film valamint négy feledhetetlen - bár kissé veszélyes - figura született. Most mind a négyen visszatérnek: az évek őket sem kímélték, és ők továbbra sem kímélnek senkit.Renton, Spud, Begbie és Beteg Srác: a négy régi barát, akit jó viszontlátni (de lehetőleg nem egy sötét sikátorban) újra akcióba lendül.

Váratlan szépség - Cool, szeptember 29. vasárnap, 21h

Egy sikeres New York-i cégvezetővel (Will Smith) szörnyű tragédia történik, melynek hatására megváltozik az élete. Nem bírja elviselni a vele történtek súlyát, megcsömörlik mindentől, ami addig körülvette. Egyre távolabb sodródik addigi világától... már olyan messzire, hogy régi barátai az újabb tragédiától félnek.
Tervet készítenek a megmentésére. Veszélyes, kockázatos tervet, amely a legvégsőkig feszíti a húrt: de talán segít, hogy a szenvedő szembenézzen az élettel - ha megéri.

Hogyan lopjunk felhőkarcolót? - Prime, szeptember 29. vasárnap, 21h

Josh egy Central Park-i luxusház gondnoka. Egy nap megtudja, hogy a tőzsdeguru tulaj átverte az ügyfeleit, és elsikkasztotta a pénzüket, beleértve a lakóház alkalmazottjait is. Amikor mindezt számon kéri a milliárdoson, a munkatársaival együtt kirúgják. Josh úgy dönt, hogy a maga kezébe veszi az igazságszolgáltatást. Elhatározza, hogy a társaival kirámolja a milliárdos lakását, és visszaveszik, ami nekik jár. No jó, kicsivel többet! Felbérelik a környék rutinos betörőjét, hogy segítsen nekik.

A tintahal és a bálna - M2, szeptember 29. vasárnap, 21.10h

Amikor egy család felbomlik, egy házasság megromlik, az mindig a gyerekek számára a legnehezebb. Nehéz akkor is, ha a két szülő egyetértésben, jól kezeli a helyzetet, de kész pokol, ha nem ezt teszik. Bernard, az egykor sikeres író nehezen viseli, hogy felesége szintén írói karrierbe kezdett, ráadásul egyre keresettebb. Amikor a férfi elköltözik, megegyeznek, hogy a gyerekek felváltva lesznek elhelyezve. Ez pedig úgy tűnik, hogy a két kamasz fiú számára a lehető legrosszabb megoldás. Walt az anyját hibáztatja, hogy felbomlott a család és nem veszi észre az apja piszkos játszmáit. Frank, a kisebbik fiú, akivel Bernard soha nem elégedett és képtelen elfogadni a srác egyéni ambícióit, anyjához menekül, ám a nő éppen új életet kezd Ivan, a teniszoktató mellett. A két fiú útkeresése, az élettel kapcsolatban feltett kérdéseik,- melyek megválaszolatlanok maradnak-, az apa kicsinyes viselkedése, az anya vergődése saját vágyai és az anyai kötelességek között, egyenes út az élettől kapott nagy pofonokhoz, amelyek remélhetőleg mindegyik családtagot visszaterelik a helyes mederbe.

Monte Wildhorn csodálatos nyara - Duna Tv, szeptember 29. vasárnap, 21.15h

Monte Wildhorn igazi életunt, mogorva fráter, egy csendes szigetre költözik, hogy ihletét és életkedvét visszaszerezve ismét írásba fogjon. A vidéki hétköznapokban a férfi lassan túlteszi magát felesége halálán, és összebarátkozik szomszédjaival, egy, a gyermekeit egyedül nevelő anyával és három csemetéjével, akik hamarosan visszahozzák Monte írás iránti szenvedélyét. Ám amíg Monte Wildhorn ismét felfedezi az élet napos oldalát, szórakoztató helyzetkomikumok sokaságát kell megélnie.

Alibi.com - RTL Klub, szeptember 29. vasárnap, 22.40h

Néha minden pénzt megér egy alibi, amivel sikeresen leplezhetjük kettős életünket. Hála Augustinnek a lelkes és bevállalós üzlettársnak, Medhinek a fura új alkalmazottnak, Greg alibigyáros startupja óriási siker. És ki gondolná, hogy a cégnek hála, még álmai nőjét is megismeri. Egy gond van csak Flóval: utálja a hazugságot. Amikor kapcsolatuk komolyra fordul, akkor derül ki: Flo apja történetesen az alibi.com rendszeres megrendelője.

Fújhatjuk! - Duna Tv, szeptember 29. vasárnap, 23.05h

A százéves múltra visszatekintő kis angliai bányát a bezárás réme fenyegeti. És ugyanez a veszély leselkedik a bányával csaknem egyidős rézfúvós zenekarra is. Egyetlen esélyük az életben maradásra, ha kivágják a "rezet" az országos fesztiválon. És van egy titkos nagyágyújuk is Gloria, az új kürtös személyében - bevethetik a "rézangyalt"!

Legénybúcsú - Prime, szeptember 29. vasárnap, 23.15h

Rick Gassko (Tom Hanks) nem kis meglepetést okoz három barátjának, amikor bejelenti, hogy házasságra adta a fejét. A jó barátok elhatározzák, hogy egy zajos, alkoholtól, hangos zenétől és belevaló lányoktól sem mentes legénybúcsún még egy nagyot mulatnak együtt. Miközben lelkesen készülnek a nem mindennapi estére, a menyasszony apja, Mr. Thompson mindent megtesz azért, hogy meghiúsítsa a közelgő frigyet. Rábeszéli egy fiatal barátját, hogy üsse ki Ricket a nyeregből. Cole (Robert Prescot) minden szervezőkészségét latba veti, hogy a legénybúcsú szépreményű tervei a lehető legrosszabban süljenek el.

A lehetetlen - Viasat3, szeptember 29. vasárnap, 23.20h

Henry Bennett (Ewan McGregor) feleségével, a gyönyörű Mariával (Naomi Watts), és három fiukkal Thaiföldre utazik, hogy ott ünnepeljék meg a karácsonyt. Két nappal később hurrikán söpör végig az egész területen. A család a katasztrófában elszakad egymástól. Maria súlyos sérüléseket szenved, és egy távoli kórházba kerül, ahonnan, Lucas fia (Tom Holland) legnagyobb rémületére nyom nélkül eltűnik. Az országot sújtó káoszban lehetetlen bárkit is megtalálni.