Végre péntek! - Ezeket a filmeket ajánljuk estére

Péntek esti filmkavalkád

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - Viasat3, július 15. péntek, 21h

Elkapták őket, és mindenre hajlandóak, hogy újra kiszabadulhassanak. Egy titkos állambiztonsági szervezet, az A.R.G.U.S. összefogdosta a gonosz szuperhősök leggonoszabbjait, és különleges börtönökben helyezte el őket: úgy, hogy semmiképpen ne szökhessenek meg. A Cég saját maga akarja szélesre tárni a zárkaajtókat. A raboknak szabadságukért cserébe szolgálatot kell vállalniuk. A gonoszok kénytelenek jót cselekedni. Létrejön az Öngyilkos Osztag, mely akkor indul bevetésre, ha az emberiség már nagy bajban van. Tagjai őrültek, kegyetlenek, kiszámíthatatlanok... mégis a mi oldalunkon állnak. Remélhetőleg.

 

A sötét lovag - Felemelkedés - Film+, július 15. péntek, 21h

Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman (Christian Bale) nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. De csak átmenetileg. A városban feltűnik egy macskajelmezes betörő, és megérkezik Bane (Tom Hardy) is, a gátlástalan bűnöző. Bruce Wayne féltve őrzött magánya véget ér, amikor Bane katonai bázissá változtatja a várost.

 

A rajongó - Viasat Film, július 15. péntek, 21h

A népszerű baseball-játékos tudja, hogy rendkívül kiterjedt a rajongótábora, de azt álmában sem gondolta, hogy egyikük ölni is képes lenne érte. Pedig a férfi mindig ott ül az arctalan tömegben, megszállott tekintettel követi kedvenc játékosa minden mozdulatát, és beteg elméjében egyre határozottabb körvonalakat kezd ölteni A TERV. A meccsek után a férfi minden idejét azzal tölti, minden energiáját arra fordítja, hogy megközelítse, megérintse, megszólítsa bálványát. De ha az csalódást okoz, akár le is dőlhet a bálvány, vagy éppen ledöntheti valaki...

 

A tűzben edzett férfi - Mozi+, július 15. péntek, 21h

A lecsúszott mogorva ex-CIA ügynök (Denzel Washington), barátja tanácsára elfogad egy munkát az emberrablásokban tobzódó Mexikóban. Egy gazdag család kislányára kell vigyáznia, ami rutinmunkának tűnik, de mégis beletörik a bicskája, amikor elrabolják a gyermeket...

 

District 9. - Film Mánia, július 15. péntek, 21h

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol.

 

Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA - SuperTV2, július 15. péntek, 22.15h

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).

 

Machete gyilkol - Film Mánia, július 15. péntek, 23.05h

Az amerikai elnök alkut ajánl Machete-nek: ha sikerrel teljesít egy veszélyes küldetést, cserébe megkapja az amerikai államporgárságot. Ehhez el kell fognia Mexikóban az egyik drogkartell főnökét, aki Washingtont fenyegeti. Miközben bérgyilkosok és zsoldosok vadásznak rá, Machete teljesíti a küldetést, és leszállítja a fickót a különc milliárdos fegyvrekereskedőnek, Luther Voznak, az egyetlen embernek, aki képes hatástalanítani a bombát. Machete azonban rájön, hogy valójában Voz mozgatja a szálakat.

 

Taxisofőr - Viasat Film, július 15. péntek, 23.25h

Travis Bickle, a Vietnamot megjárt veterán nem leli helyét New Yorkban. Éjszakai taxisként dolgozik, aki napközben álmatlanságtól gyötörve a tévét bámulja, éjjel pedig furábbnál furább figurákat fuvaroz. Nőttön nő benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta. Sikertelenül közeledik egy szép politikai aktivista lányhoz, hasztalan győzködi a vidékről feljött, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra, hiába üzeni a polgármesterjelöltnek, hogy takarítsa el az utcákról a szemetet. Úgy érzi, neki kell cselekednie: kopasz fején kis sörénnyel, dagadóra gyúrt izmokkal, pisztollyal a kezében elindul, hogy rendet tegyen?

 

A túlélő - AMC, július 15. péntek, 23.25h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

2 kaliber - AXN, július 15. péntek, 23.30h

Trench a kábószerellenes hivatal ügynöke, Steadman pedig a haditengerészet nyomozója. Az a feladatuk, hogy beépüljenek a maffia soraiba. Az egyetlen probléma, hogy a kölcsönösen mit sem tud a másik dolgairól. Amikor az útjuk keresztezi egymást, Trench és Steadman nemcsak egymást, olykor saját magukat is átverik, becsapják, miközben igazából a mexikói maffiavezér vezeti meg őket. Amikor rájönnek, hogy a feletteseik kijátszották őket, össze kell fogniuk, hogy élve megússzák a veszélyes kalandot.

 

Ismeretlen férfi - Viasat3, július 15. péntek, 23.40h

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) súlyos autóbalesetet szenved Berlinben. A kómából magához térve meglepve tapasztalja, hogy a felesége nem ismeri fel, és egy ismeretlen férfi (Aidan Quinn) elfoglalta az életét. Miután a hatóságok nem hisznek neki, Harris kénytelen a maga kezébe venni a nyomozást. Az egyetlen dolog, amin elindulhat, a taxi, amellyel balesetet szenvedett. A sofőr, Gina (Diane Krueger) segít neki kideríteni az igazságot, ami nagy meglepetéseket tartogat Harris számára.