Visszatér Ally McBeal

De már nem Calista Flockhart karaktere lesz a fókuszban, hanem egy fiatal fekete lány.

Először még 2018-ban lebegtették meg, hogy a 90-es évek népszerű jogi sorozata folytatást kaphat, majd tavaly márciusban érkezett a megerősítés is. Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy David E. Kelly, a sorozat atyja executive producerként vesz részt a munkában, a showrunner pedig nő lesz, mert csak egy új látásmóddal lehet friss a történet.

Hivatalos bejelentés ugyan még nincs, de a Deadline megírta, hogy az új showrunner Karin Gist lesz, a sorozat pedig egy fiatal fekete nőt fog követni, aki az eredeti szériából ismert ügyvédi irodához csatlakozik egyenesen a jogi egyetemről. A fiatal nő állítólag Ally McBeal (Flockhart) ügyésznő szobatársának, Renée Raddicknek a lánya lesz, akit Lisa Nicole Carson alakított az anyasorozatban.

Calista Flockhartot már megkeresték, hogy valamilyen minőségben újra eljátssza az eredeti sorozat címszerepét, és legyen a folytatás executive producere. Az ő esetleges részvételéről valószínűleg addig nem születik döntés, amíg a forgatókönyvet meg nem írják.

Forrás: Viasat 3

 

Az eredeti showrunner, Kelley áldását adta a folytatásra, de tekintettel arra, hogy az új sorozat egy új karakterre, egy fekete nőre összpontosít, Kelley úgy érezte, hogy nincs rá szükség, és inkább félreállt, hogy Gist mesélhesse el a karakter történetét.

Az Ally McBeal 1997 és 2002 között ment a Foxon, Flockhart alakította Allyt, a bostoni Cage and Fish ügyvédi irodában dolgozó ügyvédnőt, aki a volt szerelmével és annak feleségével praktizált együtt. A dramedy középpontjában a főszereplők magánélete és a jogi eljárásokat álltak.
A sorozat összesen hét Emmy-díjat nyert, az elsőt 1999-ben a kiemelkedő vígjátéksorozat kategóriában. Flockhart mellett olyan színészek szerepeltek benne, mint Courtney Thorne-Smith, Greg Germann, Jane Krakowski, Peter MacNicol, Gil Bellows, Lucy Liu, Portia de Rossi, valamint a sorozatban ismertté vált zenész, Vonda Shepard. Emellett a szériában térhetett vissza a színészkedéshez Robert Downey Jr. az 1990-es évek botrányai után.

A múlt héten bemutatott Amazon: Ügyvéd című marveles szuperhőssorozat alkotói korábban úgy nyilatkoztak, hogy az Ally McBeal volt az egyik inspirációs forrásuk.

Via: Deadline