Weinstein a Trónok harca sztárját, Lena Headyt is zaklatta

Egy Los Angeles-i hotelben tapogatta és terelte a szobája felé a színésznőt, miközben szerepet ajánlott neki.

Hetek óta egyre durvább fordulatokat vesz a Weinstein-ügy. Sorra jelentik be az ismert hollywoodi színésznők, hogy a teljhatalmú producer őket is zaklatta, de egyre többen merik most már a szórakoztatóipar más szereplői közül is nyíltan felvállalni, hogy korábban zaklatták, bántalmazták a Harvey Weinstenhez hasonló, eddig érinthetetlennek hitt figurák. A napokban a Trónok harca tévésorozat sztárja, Lena Headey is elmesélt két olyan esetet, amikor Harvey Weinsten zaklatta.

Az első eset rögtön az első találkozásuknál megtörtént: a 2005-ös Velencei Filmfesztiválon, ahol a színésznő a Grimm című fantasy film szereplőjeként volt jelen, Weinstein pedig a film amerikai forgalmazását leszervező Miramax főnökeként.

Arra kért, hogy sétáljunk le együtt a vízhez, közben kétértelmű megjegyzéseket tett. Teljesen lesokkolt, de próbáltam egy durva viccnek felfogni. Kinevettem, és azt mondtam, ez olyan lenne, mintha megcsókolnám a saját apámat, menjünk inkább vissza egy italért, és csatlakozzunk a többiekhez. Soha többé nem szerepeltem Miramax-filmben.
Fotó: Alexander Koerner, Paul Mounce / Corbis, Getty Images

 

Évekkel később Headey egy üzleti reggelin találkozott egy Los Angeles-i szállodában Weinsteinnel. A reggeli alatt filmekről és a filmgyártásról beszélgettek, de Weinstein már itt a színésznő szerelmi élete felől érdeklődött. A producer ezután azzal az ígérettel csábítgatta a színésznőt a hotelszobájába, hogy van egy forgatókönyve, amit meg akar neki mutatni. Headey már a liftbe beszállva érzékeltetni próbálta, hogy nem érdekli a lehetőség, de ekkor a producer

ideges és hallgatag lett. Kiszálltunk a liftből, és elindultunk a szobája felé. A keze végig a hátamon volt, határozottan tolt előre. Teljesen tehetetlennek éreztem magam.

A színésznő szerencséje az volt, hogy Weinstein kulcsa nem illett a hotelszoba zárjába. A producer nagyon mérges lett, karon ragadta a színésznőt, és lementek a hotel portájára. Weinstein hívott egy taxit a színésznőnek, és azt mondta neki, erről senkinek nem beszélhet, sem a menedzserének, sem az ügynökének.

Ezután beszálltam az autóba, és sírva fakadtam.

Harvey Weinstein egyelőre nem kommentálta a napokban felhozott eseteket, és a szóvivője is csak annyit közölt: minden olyan újabb vádat visszautasítanak, amiben olyan szexuális cselekményről számolnak be, ami nem mindkét fél beleegyezésével történt. (via NME.com)