10 dolog, amit talán nem tudtál Justin Bieberről

Az elmúlt bő egy évtized legnagyobb tinibálványa péntek este a Sziget Fesztiválon ad koncertet. Összegyűjtöttünk róla néhány érdekes infót.

 

Forrás: Kevin Mazur/Getty Images for Justin Bieber

 

 

Nem akart  mindig énekes lenni

Ha nem a zenei pályát választotta volna, saját bevallása szerint minden bizonnyal építészmérnök lenne. Gyerekkorában ugyanis imádott rajzolni és minden vágya volt, hogy épületszerkezeteket tervezzen.


A YouTube-on fedezték fel

Anyukája ugyanis oda töltött fel videókat róla. Ezek egyikére kattintott véletlenül Scooter Braun menedzser is, aki barátjának és üzleti partnerének, Ushernek is megmutatta a kissrácot, az R&B sztárt pedig teljesen lenyűgözte a kis Justin tehetsége, ezért lemezszerződéshez juttatta az akkor mindössze 13 éves fiút. Ha ez nem történt volna meg, Bieber jelentkezett volna az American Idolba is. Vajon bejutott volna? És ha igen, hányadik helyen végez?

 

Híres mentora van

Nem Usher az egyetlen híresség, aki terelgette az útját és mellette állt az első szárnypróbálgatásainál. Will Smith-szel ugyanis legalább heti egyszer beszélnek, vagy össze is futnak, ha idejük engedi. A színész/rapper ráadásul a legnehezebb időkben is Justin mellett állt, így azóta egyfajta mentorként szolgál fiatal kollégája számára.

 

Több nyelven is beszél

Az angol mellett franciául például tökéletesen, ami persze nem túl meglepő, ugyanis Ontarióból, egy francia-kanadai tartományból származik. Emellett egy kicsit tud németül is, legalábbis 10-ig biztosan el tud számolni.


Igazi csodagyerek volt

Nem zenészcsaládból származik - édesapja MMA harcos volt -, így teljesen magától kezdte el érdekelni a zene. Autodidakta módon sajátította el a gitár, a zongora, a dob, sőt még a trombita fortélyait is. De nem csak a zenében tehetséges: kevesebb mint 2 perc alatt képes kirakni egy Rubik-kockát.

 

Elárverezte a haját

Amikor 2011-ben megszabadult már-már ikonikus gomba frizurájától, a levágott tincseket 12 ezer dollárért kezdte árusítani az eBay-en, haja pedig végül több mint 40 ezer dollárt gazdára is talált. A befolyt összeget természetesen jótékony célokra ajánlotta fel, egy állatmentő alapítvány számára.

 

Rajongói tényleg fontosak számára

Egyszer azért késett el egy koncertjéről, mert meglátogatta egy rajongóját a kórházban. A 7 éves kislány leukémiában szenvedett, Justin pedig gondoskodott róla, hogy elég időt töltsenek együtt és a kis beteg még véletlenül se érezze azt, hogy kedvencének rohannia kell valahová.

 

Amiket szeret…

Igazán romantikus és érzelmes típus, hiszen kedvenc filmjei közt szerepel a Szerelmünk lapjai című mozi és Az oroszlánkirály című Disney-klasszikus is. A TV-sorozatok közül a Smallville és a Jóbarátok nagy rajongója, utóbbit elmondása szerint anyukájával nézték gyerekkorában.  Emellett imádja a gabonapelyhet, a paradicsomos-majonézes szendvicset, a gyümölcsök közül pedig a banánt és a szőlőt fogyasztja legszívesebben.

 

…és amiket nem

Hét éves kora óta klausztrofóbiában szenved, így nem bírja a zsúfolt helyeket, elsősorban a liftekkel van problémája. Ennek ellenére imád shoppingolni a bevásárlóközpontokban, állítólag minden turnéállomásán útba ejt egy plázát. Viszont nem szereti a bohócokat és sokáig a macskákat sem kedvelte, mert egyszer azt álmodta, hogy megharapta és megette egy kandúr. Azóta valószínűleg feldolgozta a traumát, mert feleségével két egzotikus cicájuk is van, amelyekért összesen 35 ezer dollárt fizettek.

 

Beházasodott a Baldwin családba

2018-ban titokban vette feleségül barátnőjét, Hailey Baldwint, Stephen Baldwin lányát. Az ikonikus színészdinasztia sarja egyébként a saját jogán is híres modell, többek közt a Guess, a Ralph Lauren vagy a Tommy Hilfiger márkák egyik arca.

2019-ben ismét összeházasodtak, 2021-ben pedig Justin még egy dalt is írt szerelmének, egyszerűen Hailey címmel.

 

A kanadai szupersztár augusztus 12-én, pénteken, 21:05 perckor veszi be a Sziget Fesztivál Nagyszínpadát.

 

 

Forrás: Kevin Winter/Getty Images for Coachella

 

 

Elindult a 2022-es Sziget fesztivál. Ne maradj le semmiről, kövesd a programajánlónkat és iratkozz fel a YouTube csatornánkra!