7 év után jön az új Def Leppard-lemez

A ’80-as évek legsikeresebb angol hard rock zenekara idén májusban új stúdióalbummal jelentkezik, az első dal, illetve a hozzá készült videoklip pedig már meg is érkezett a várva várt anyagról.

Közel hét évvel azután, hogy 2015-ben megjelentették önmagukról elnevezett korongjukat, a legendás brit hard rock csapat bemutatta vadonatúj, Kick című kislemezét. A szám - ami a 2018-as We All Need Christmas óta a banda első új dala - a május 27-én érkező Diamond Star Halos című tizenkettedik Def Leppard-stúdióalbum előfutára is egyben.


Már a korong címe is Marc Bolanék Bang a Gong (Get It On) című klasszikusának egyik sorát idézi, és aki kicsit behatóbban ismeri Joe Elliotték munkásságát, az nem fog meglepődni, hogy a dalhoz, és az egész új anyaghoz való inspirációt a zenekar legnagyobb hatásának számító, ’70-es évek eleji angol glam rock korszak jelentette, annak olyan sztárelőadóival, mint a T. Rex, David Bowie, a Mott The Hoople, a Sweet vagy a Slade.

A zenekar az utóbbi hetekben egyre több rejtélyes, sokat sejtető nyomot tett közzé internetes felületein, tehát várható volt, hogy rövid időn belül valami nagy bejelentéssel készül a 2019-ben a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is beiktatott csapat.

Forrás: Def Leppard Facebook/Anton Corbijn


A lepel pedig lehullt, a banda közleménye szerint a május 27-én boltokba kerülő Diamond Star Halos című albumon 15 dal kap majd helyet, két-két számban pedig a többszörös Grammy-díjas Alison Krauss és David Bowie egykori zongoristája, Mike Garson is közreműködik majd.

Az új korong nem lóg ki a híresen maratoni idő alatt elkészülő Def Leppard-lemezek sorából, azonban ezúttal tényleg semmilyen határidő nyomása nem helyezkedett a zenekarra, a veterán brit rockerek pedig három különböző országban, szimultán készítették el az új anyagot. Joe Elliott énekes ugyanis Írországban, Rick Savage basszusgitáros Angliában, Phil Collen és Vivian Campbell gitárosok, valamint Rick Allen dobos pedig az Egyesült Államokban rögzítette saját sávjait a pandémia alatt.

A Diamond Star Halos nagyrészt már nagyjából egy éve teljesen elkészült, azonban érthető okokból visszatartották a megjelenését, amikor kiderült, hogy a vírushelyzetből fakadóan a zenekarnak nem lesz lehetősége élőben is népszerűsíteni az anyagot. A korongon eredetileg egyébként csupán 14 dal szerepelt volna, ugyanis a most megjelent Kick – akárcsak annak idején az ikonikus Pour Some Sugar On Meutolsóként került fel az albumra, miután Phil Collen gitáros előrukkolt a glam rock hőskorát idéző, T. Rex-ízű stadionhimnusszal.

A számhoz készült videoklip március 25-én 15:00-kor debütál:

 
A dal pedig minden bizonnyal hamarosan valóban stadionokban is felcsendül majd, hiszen a lemez megjelenését követően a banda egy 36 állomásos észak-amerikai nyári turnéra indul a Mötley Crüe társaságában, különleges vendégeik pedig a Poison és a Joan Jett & the Blackhearts lesznek. Az eredetileg 2020-ra tervezett körút állomásaira eddig összesen több mint 1 millió jegy fogyott elővételben.