Britney Spears nagy győzelme az apja elleni perben

Az énekesnő egykori gyámjának, Jamie Spearsnek be kell mutatnia minden olyan dokumentumot, ami azzal az állítással kapcsolatos, miszerint lehallgatta a lánya telefonját és bepoloskázta a hálószobáját.

Brenda Penny bírónő szerdán elrendelte a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon, hogy Britney Spears apjának, Jamie Spearsnek részt kell vennie egy meghallgatáson, és be kell mutatnia minden olyan dokumentumot, amelyet a popsztár csapata kér. Ez a fejlemény nagy győzelmet jelent az énekesnő számára, aki folyamatos jogi harcot vív az apjával azóta, hogy tavaly megszűnt a gyámsága. A bíróság szerint ugyanis tovább kell vizsgálni azokat az állításokat, miszerint

Jamie Spears felbérelt egy biztonsági céget, ami a lányát megfigyelés alá helyezte a gondnoksága alatt (állítólag lehallgatták a telefonját és bepoloskázták a hálószobáját, hogy rögzítsék a magánbeszélgetéseit).

 

Forrás: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/GettyImages

 

Britney Spears 2008-ban került az apja gondnokság alá, de miután az énekesnő több mint egy évtizeden át küzdött a döntés ellen, a gyámságot 2021 szeptemberében felfüggesztette, majd novemberben meg is szűntette a bíróság. Az énekesnő jogi csapatára azonban még további tárgyalótermi csatározások várnak.

Mathew Rosengart 2021 óta harcol Jamie Spears és az énekesnő korábbi üzleti menedzsere, a Tri Star Sports & Entertainment ellen. Azzal vádolja a céget, hogy megbénítják az ügyfelének szóló információk megszerzésére tett kísérleteit, megtagadják az együttműködést, és kerülik a tanúvallomást. Britney Spears jogi csapata ugyanis nem kevesebb, mint 9 hónapja kéri az idősebb Spears kihallgatását, és azt állítják, hogy az apa mindeddig kitért ezen kérések elől. A szerdai meghallgatáson végül Brenda Penny bírónő a sztár javára döntött.

Az ügyvéd azt is állítja, hogy Britney Spears apja és a Tri Star összejátszottak, hogy létrehozzák a gondnokságot, és az énekesnő millióit elvéve meggazdagodjanak, ahelyett, hogy a sztár érdekeit nézték volna. Ezt Britney Spears apja és a Tri Star tagadja. Rosengart azt is állítja, hogy a Tri Star közvetlenül részt vett a gondnokság létrehozásában 2008-ban, és a cég legalább 18 millió dollárt kapott a gondnokság ideje alatt. A Tri Star ügyvédei viszont tagadják ezeket az állításokat, kijelentve: a gondnokságot a jogi tanácsadó, nem pedig a Tri Star ajánlására hozták létre.

 

Forrás: Michelangelo Di Battista/Sony/RCA via Getty Images

 

A New York Times egyik riportja szerint Britney Spearst az apja által felbérelt biztonsági csapat, a Black Box figyelte meg, de a Tri Star is részt vett az énekesnő telefonjának megfigyelésében. Akkor a Tri Star ügyvédje azt mondta a Timesnak, hogy ezek az állítások alaptalanok. A hónap elején Alex Weingarten ügyvéd benyújtotta Jamie Spears eskü alatt tett vallomását, amelyben a férfi tagadta, hogy tudomása lett volna arról, hogy a felnőtt lánya hálószobáját lehallgatják, vagy hogy engedélyezte volna az énekesnő megfigyelését.

Mathew Rosengart így nyilatkozott az újságíróknak a per jelenlegi állásáról:

Mr. Spearsnek, ha szereti a lányát, ahogyan azt vallja, békén kellene hagynia őt. Folytatnia kellene az életét, ahelyett, hogy tovább pereskedik a lánya ellen!

 

(via Variety)