Elhunyt Olivia Newton-John

A négyszeres Grammy-díjas énekes-színésznő 73 éves volt.

Családja és barátai körében, békésen távozott az élők sorából Olivia Newton-John, tájékoztatta a nyilvánosságot a szupersztár férje, John Easterling. A bájos énekesnőt, akit elsősorban a Grease című film Sandy-jeként zárt a szívébe a világ, augusztus 8-a reggelén, dél-kaliforniai otthonában érte a halál.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Olivia Newton-John (@therealonj) által megosztott bejegyzés


A közlemény így folytatja:

„Olivia több mint 30 éven át volt a diadalok és a remény szimbóluma, aki megosztotta a világgal a mellrákkal való útját. Gyógyító inspirációja és úttörő tapasztalata a növénygyógyászat terén az Olivia Newton-John Alapítványnál folytatódik majd, amely a növénygyógyászat és a rák kutatásával foglalkozik. Virágok helyett a család azt kéri, hogy bármilyen adomány az ő emlékére érkezzen az Olivia Newton-John Alapítvány számára (ONJFoundationFund.org)."

Olivia 1948. szeptember 26-án született Angliában és karrierje során mind a könnyűzene, mind a filmek világában maradandót alkotott. Bár gyerekkorában Ausztráliába költözött, 1974-ben ő képviselte szülőhazáját az Eurovíziós Dalfesztiválon, később pedig country dalokkal vált népszerűvé. A legnagyobb sikert azonban kétségtelenül az 1978-ban bemutatott Grease című mozi hozta el számára, a dögös iskoláslány, Sandy megformálásának köszönhetően pedig örökre igazi Hollywood-i ikonná vált.


Filmbéli partnere, a Danny-t alakító John Travolta a következő, megható sorokkal búcsúzott tőle:

Legkedvesebb Oliviám, te mindannyiunk életét sokkal jobbá tetted. A hatásod hihetetlen volt. Annyira nagyon szeretlek. Találkozunk majd az út végén és mindannyian újra együtt leszünk majd. A tiéd voltam az első pillanattól, ahogy megláttalak. A te Danny-d, a te Johnod.”
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

John Travolta (@johntravolta) által megosztott bejegyzés


Énekesnőként is óriási sikereket ért el: összesen öt dala került az amerikai Billboard 100-as lista élére, négy Grammy-díjjal jutalmazták, Physical című dalát pedig egyenesen a ’80-as évek legnagyobb slágerének nyilvánították.


Emellett igazi példaképpé vált, amikor 1992-ben a nyilvánosság előtt is felvállalta a mellrákkal vívott küzdelmét, de állatjogi-, valamint környezetvédelmi aktivistaként is fontos tevékenységet folytatott. Kétszer volt házas, első férjétől született egyetlen lánya, Chloe Lattanzi.

Forrás: Rodin Eckenroth/Getty Images


Halálának konkrét okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a gyilkos kór 2018-ban visszatért szervezetébe, így elképzelhető, hogy a rák végül győzedelmeskedett felette.

 

Borítókép: Cole Bennetts/Getty Images