Fonogram-életműdíjat kapott Korda György és Balázs Klári

Itt az év meglepetése! Május 4-én este a Budapest Park színpadán derült fény arra, hogy a Fonogram - Magyar Zenei Díj 2023-as életműdíjasa Korda György és Balázs Klári. Az idei elismerések listája továbbá a legendás hangmérnök, Kraft Tamás nevével vált teljessé, aki szakmai életműdíjat kapott.

Korda György és Balázs Klári a hazai zenetörténelem ikonikus házaspárja, generációkon átívelő rajongótáborral rendelkeznek, a mai napig korukat meghazudtoló módon aktívak a zenei életben. Külön-külön is hatalmas sikereket értek el, együtt pedig az összes fontos fesztivál és koncerthelyszín nagyszínpadán bizonyítottak.

Forrás: Fonogram

Korda György 65 éve, Balázs Klári 45 éve énekel. 45 éve ismerkedtek meg. Több mint négy évtizedes közös színpadi jelenléttel büszkélkedhetnek.

"Ezt az elképesztő teljesítményt és a kortalan dalok fantasztikus sikerét volt hivatott elismerni a szakma, amikor a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége odaítélte Korda Györgynek és Balázs Klárinak a jól megérdemelt életműdíjat" - kommentálta az elismerést Szűts László, a MAHASZ elnöke, miután a fergeteges május 4-i Budapest Park-koncertjük közben meglepetésvendégként átadhatta a díjat a legendás párosnak.

Forrás: Fonogram

Az elmúlt évek egyik legnagyobb slágere és dallamtapadása, a "Reptér" újjászületése hihetetlenül népszerűvé tette a fiatal korosztály körében is Korda György klasszikus felvételét. A Budapest Airport 2021-ben újraforgatta a videóklipet, ami a YouTube-on 10 millió megtekintésnél jár.

Emellett számtalan sláger fűződik a nevükhöz, köztük a "Mamma Maria", a "Találd ki gyorsan a gondolatom", a "Lady N" vagy épp a "Gyöngéden ölelj át".

Forrás: Fonogram

A művészek előtt mindvégig titokban tartott, igazi meglepetésként berobbanó díjátadás visszanézhető a Budapest Park rövid koncertközvetítésének közepén, a "Reptér" című sláger után.