Hamarosan indul Hajós András Dalfutárjának 10. évadja

Lezárult a forgatás, folyik az utómunka, szeptember 30-án, hétfőn, 19 órakor indul a Dalfutár 10. évadja a YouTube-on – derült ki a Hajós András vezette zenei műsor Facebook-oldaláról.

A Dalfutár a műsorvezető saját ötlete és szívügye, Jeli Andrással ő a projekt producere is. A műsor különlegessége, hogy 4 alkotó ­– a zeneszerző, a szövegíró, a zenei producer és az énekes – egymásról nem tudva ír egy közös dalt. A következő részben együtt veszik fel a számot, ekkor ismerkednek össze, majd a számból klip is készül. 

Fotó: Vince Aliz

A Super TV2-n kezdte pályafutását a Dalfutár 2016-ban, majd három évvel később átköltözött az online térbe. A nézők nemcsak a dalkészítés hátterébe pillanthatnak be, hanem ami a legfontosabb Hajósnak: a műsor az együttműködésről szól. A legkülönbözőbb életkorú és stílusú művészeket hívják meg, akik igyekeznek az egyéni érdekeiket is félretenni a közös ügyért.

Két igazán meglepő, de sikeres négyes a sok közül például Szűcs Krisztián, Beton.Hofi, a Middlemist Red és Opitz Barbi, vagy Áron András Apey, Barkóczi Noémi, a Carson Coma és Keresztes Ildikó. 

Megnéztük, melyek a Dalfutár legnépszerűbb videói:

3.: a Dalfutár3-ból az Érted (2019)

339 ezren látták a zeneszerző Puskás Peti, a szövegíró Süveg Márk Saiid, a producer The Qualitons és az énekes Papp Szabi együttműködését.

2.: a Dalfutár 4-ből Az Idő van eladó (2020)

349 ezren voltak kíváncsiak a zeneszerző Rácz Gergő, a szövegíró Tariska Szabolcs, a producer Fekete-Kovács Kornél, valamint az énekes Vitáris Iván számára. (Rácz Gergő és Vitáris Iván később elkészítette a szám újabb feldolgozását a Random Trippel, klipként ez itt látható.)

1.: a Dalfutár 3-ból a Harapj a napba (2019)

385 ezren tekintették meg a zeneszerző Henri Gonzo, a szövegíró Szendrői Csaba, a producer Horváth Attila és Csongor Bálint (Subscribe), valamint az énekes Király Linda daláról szóló részt.

Tavaly októberben az Artisjusszal együttműködve Hajós András az évad dalszerzőjét is kereste. A közönségszavazás nyertese bruttó 1 millió forintot kapott az Artisjus jóvoltából. Szavazni a szezon utolsó epizódja után lehetett.

Azahriah kapta a legtöbb voksot a nézőktől, néhány százalékkal maradt le mögötte az Analog Balaton párosa. A nyertes a teljes összeget jótékony célra ajánlotta fel. (A szavazást a szeptember 30-án induló új évad után is elindítják majd.)

Azahriah Váczi Eszterrel, Zsédával és Bari Lacival közösen alkotta meg a Szólj hozzám című dalt, amelyet már most 178 ezren láttak.

A megannyi díjjal jutalmazott műsor producerei idén nevezték a Klipszemlére a tavalyi utolsó csapat (zeneszerző Kristoaf, szövegíró: Lombos Márton, producer Analog Balaton, valamint az énekes MillerDávid) Felémdől című dalának klipjét. Egész héten a klipszemle.com oldalon lehet rájuk szavazni.