Hová menjünk zenét hallgatni karácsonykor?

Karácsony, fenyőünnep, Xmas -most főleg nem maradhatunk zene nélkül. Koncertek és bulik december 22-től 26-ig, műfaji kötöttségek nélkül.

Pénteken kezdhetjük az estét koncertekkel, ízlés szerint: Caramellel a Papp László Sportarénában vagy a Zeneakadémián a Concerto Köln és a Holland Kamarakórus előadásában meghallgathatjuk Bach karácsonyi oratóriumát.

A MÜPA - Sátorban Szőke Nikoletta Merry Christmas, Baby! című koncertjén lehet kipihenni a délutánikorcsolyázást, vagy az Orfeumban kellemes hangulatú ünnepi műsort nézhetünk.

Ha pénteki éjszakában menetelve mehetünk egy jó Italo Discoba a Beat On The Bratbe, vagy a Dürer Kertben drum and bass partyba, amit Sista Abesha és barátai prezentálnak.

Szombaton a szentestére várva igazán stílusosan készülődhetünk, ha egy igazi psychobilly buliban veszünk részt a Voodoo Allen és az Eresz és Szifon duó társaságában, ráadásul ingyen!

Az A38 Hajón mindig dúskálunk a jobbnál jobb koncertekben és partykban, de most mehetünk a Zuboly és a Csángálló koncertjére, ahol a nagyvárosi folklór kavargásának köszönhetően egészen biztos, hogy vidáman kezdhetünk neki a karácsonyunknak.

Koncertek után megint party, mert kell a mozgás a tradicionális evészet előtt. A Toldi moziban Karácsonyi Acid parti lesz, méghozzá a tizedik, és Óbudán a KVLT/Kék Yukban óriási underground bulival alapozhatunk.

Vasárnap ha kedvünk és persze erőnk úgy tartja mehetünk Puszi koncertre az Instantba, és Darázs Renáta ünnepi koncertjére a Ciszterci Szent Imre Templomba.

Hétfőn, karácsony első napján ne hagyjuk a Kaláka koncertet Szalóki Ágival és Major Gáborral. Az Aurórában lesz Hagesher koncert és diszkó, a Barba Negrában pedig Zorall karácsony.

Kedden, a második napon Jónás Vera különleges koncertet ad a MA•ZE táncosaival és sok extrával, az Akváriumban pedig a NagyHallban Quimby, a KisHallban Pál Utcai Fiúk ünnepi koncert lesz.

A Kongresszusi Központban a Budapesti Fesztiválzenekar már hagyományos rendhagyó ünnepi koncertjén a közönség tagjai maguk választhaják ki, hogy mely darabok hangozzanak el.