Jimmy Fallon a Måneskinnel zenélt

Egy dal erejéig a műsorvezető ugrott be basszusgitározni az olasz rockbandába.

A tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál nyerteseként azóta az egész világot meghódító római csapat a napokban a legendás amerikai késő esti beszélgetős műsor, a The Tonight Show zenei vendége volt.

 

Forrás: Todd Owyoung/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images



A banda a frissen piacra dobott - és az idei Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében bemutatott - Supermodel című kislemezének promotálása okán lépett fel az ikonikus talk showban, azonban basszusgitárosuk, Victoria De Angelis sajnálatos módon időközben megbetegedett, így a műsor házigazdáját, Jimmy Fallont kérték fel, hogy ugorjon be zenésztársuk megüresedett helyére.

A műsorvezető a performanszt megelőzően a közösségi oldalain ismertette a szituációt követőivel, természetesen a tőle megszokott humorral:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Tonight Show (@fallontonight) által megosztott bejegyzés


Majd közvetlenül a dal előadása előtt így konferálta fel a zenekart:

Hölgyeim és uraim, a Måneskin lép fel nálunk ma este, azonban basszusgitárosuk, Vic nem tud itt lenni, mert megbetegedett. Szerencsére jól van, viszont szükségük volt egy basszusgitárosra, úgyhogy megkérdezték, be tudnék-e szállni hozzájuk. De tényleg, és mindez ma reggel 11 körül történt.”

Így aztán a banda megtanította neki a 4 hangból álló riffet, Fallon pedig így zárta monológját:

„Meg tudom csinálni. Megteszem Vicért. Megteszem a rock and rollért! Megteszem a világért!”

A humorista ráadásul „komolyan vette” a fellépést, hiszen a Spinal Tap frontemberére, David St. Hubbinsra emlékeztető fazonnal, a bandához illő glam rockos fellépőruhában, szőke parókában, kihúzott szemmel állt színpadra a csapattal, energikus mozdulatokkal helyt állva a basszusgitáros hölgy helyetteseként.


Mindenesetre, ha valakiben esetleg felmerülne, hogy valóban Fallon játszott aznap a zenekarral, kénytelenek vagyunk lerombolni az illúzióját: az előadás ugyanis ún. félplayback volt, vagyis
csupán Damiano David énekelt élőben, a három hangszeres - tehát a műsorvezető is – csak imitálta, hogy játszik,

a dal zenei alapja ugyanis felvételről szólt.


Természetesen gegnek és PR-fogásnak valóban remek ötlet volt így áthidalni De Angelis hiányát, akinek ezúton is jobbulást kívánunk.