Jön a Radiohead-tagok side projektjének első lemeze

A The Smile névre hallgató banda a bejelentéssel együtt egy vadonatúj videoklipet is bemutatott.

A Radiohead két tagja, Thom Yorke énekes és Jonny Greenwood gitáros még 2020-ban alapított zenekart The Smile néven, a triót a Sons of Kemet nevű bandából ismert Tom Skinner dobos alkotja a két ikonikus zenészen kívül.

A csapat a koronavírus járvány miatti lezárások, illetve karantén ideje alatt alakult meg, majd a 2021 májusában megrendezett Glastonbury fesztiválon mutatkoztak be a nagyközönség előtt egy meglepetés koncert során.

A banda az idei év elejétől kezdve folyamatosan dobta piacra a kislemezeket (You Will Never Work in Television Again, The Smoke, Skrting on the Surface, Pana-vision) az A Light for Attracting Attention című debütáló stúdióalbumuk előfutáraiként, most pedig végre megvan a korong megjelenésének hivatalos dátuma is:

az anyag digitálisan május 13-án lát majd napvilágot, fizikai formában pedig június 17-én kerül a boltok polcaira.


A bejelentéssel egyidőben a zenekar egy vadonatúj dalt is nyilvánosságra hozott, a Free in the Knowledge című számhoz pedig egy videoklipet is készítettek Leo Leigh rendezésében.


A Light for Attracting Attention című nagylemezen 13 dal kap majd helyet, a produceri és hangmérnöki munkát a Radioheaddel már régóta együtt dolgozó Nigel Goldrich végzi, a banda három tagján kívül pedig a London Contemporary Orchestra nagyzenekar vonósai és egy jazz zenészekből álló teljes fúvós szekció is közreműködik rajta.

A trió a lemez megjelenését követően európai turnéra indul, hozzánk legközelebb május 17-én Bécsben lépnek fel, a Gasometer színpadán.

 

Borítókép: Erika Goldring/FilmMagic