Kiderült a nagy titok: ezért hangzott olyan furán Justin Timberlake régi gigaslágere!

Az NSYNC újra összeálló tagjai egy beszélgetős műsorban árulták el miért úgy énekelték az It's Gonna Be Me-t, ahogy...

Közel 20 évnyi szünet után ismét összeállt Justin Timberlake legendás popcsapata, az NSYNC – igaz, egyelőre csak egy MTV Awards-gála kedvéért, és mindössze egyetlen közös dal, a Better Place erejéig, ami a Trollok: Együtt a banda című animációs filmben fog felcsendülni idén novemberben (hivatalosan viszont már szeptember 29-től meg lehet hallgatni).

Az egykori NSYNC-tagok, Justin Timberlake, Chris Kirkpatrick, JC Chasez, Lance Bass és Joey Fatone nemrég a First We Feast című műsorban szerepeltek, ahol csípős csirkeszárnyakat kellett eszegetniük, miközben pikáns és izzasztó kérdéseket tett fel nekik a házigazda, Sean Evans. Az előadók nagy nevetések közepette elevenítették fel zenei karrierjük állomásait, így került szóba egyebek között az is, hogy

miért ejtette anno Justin Timberlake olyan furcsán MÉJ-nek a me-t az It's Gonna Be Me című slágerben.

 

 

Az esetet maga Timberlake elevenítette fel: közvetlen utasításba kapta Max Martin producertől, hogy a „gonosz énje” méjnek mondja a me-t.

Én azt énekeltem, hogy »It's gonna be me«, de ő erre azt mondta: »Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! May!«

A dolog hátteréről persze tudni kell, hogy az NSYNC slágergyáros dalszerzői, Max Martin, Rami Yacoub és Andreas Carlsson mind Svédországban születtek, így kicsit más kiejtéssel beszélték az angolt, mint egy amerikai popcsapat. Timberlake szerint viszont ezt a „hátrányt” végül előnnyé tudták kovácsolni:

Tudod, a vicc az egészben az, hogy Max Martin angoljának azok a részei, amelyek [nyelvtanilag] recsegtek, valójában fülbemászóbbá tették a dalokat. Ő olyan szavakat is használt, amiknek nincs semmi értelme, viszont amikor énekelted ezeket, nagyon emlékezetesek lettek. És igen, [az a bizonyos me] egy konkrét hang volt, amit mondott, én meg közben végig azt gondoltam, hogy »ez a fickó bolond«. De mindent úgy csináltam, ahogy kérte, és ettől lett a dal az, ami.

A teljes adás itt tekinthető meg:

 

 

(via EW.com)