Megjelent Ed Sheeran és a Bring Me the Horizon duettje

Korunk egyik legnagyobb popsztárja a modern metalbanda segítségével értelmezte újra hatalmas slágerét.

Nem új keletű dolog, hogy két teljesen különböző színtér képviselői közös erővel valami egészen újszerűt vagy szokatlant alkossanak, gondoljunk csak az Aerosmith és a Run DMC remekül, vagy épp a Metallica és Lou Reed rettenetesen sikerült kollaborációira.

Forrás: Gareth Cattermole/Getty Images

 

Legutóbb napjaink két, a saját közegében óriási népszerűségnek örvendő angol előadója tett kísérletet arra, hogy közelebb hozza egymáshoz a mainstream pop és a modern metal közeget, ugyanis Ed Sheeran és a Bring Me the Horizon elkészítette az énekes/dalszerző Bad Habits című dalának zúzós verzióját.

A szám új változatát - a közönség legnagyobb meglepetésére - az idei Brit Awards díjátadó gála nyitányaként adták elő közösen, meglehetősen megosztva ezzel mindkét előadó rajongótáborát. Az élményről és az új kislemezről Ed Sheeran a következőt mondta el:

Igazán élveztem a fellépést a srácokkal, és azt gondolom, hogy az embereknek nagyon fog tetszeni a dal új verziója. Izgatottan várom, hogy megjelenjen.”


Most pedig megérkezett a különleges együttműködés várva várt stúdióverziója is, amiről a Bring Me the Horizon frontembere, Oli Sykes így nyilatkozott:  

Onnantól kezdve, hogy megkaptam az e-mailt, hogy szeretnénk-e megnyitni a Brit Awards-gálát Ed Sheeranel, azon keresztül, hogy dumáltunk és ötletelgettünk, egészen odáig, hogy próbáltunk, majd felléptünk, most pedig piacra dobjuk a dalt…mondanom sem kell, hogy ez az egész egy kész őrület volt. De mi mindig is szerettük feszegetni a saját, illetve más műfajok határait is, úgyhogy ezt is egy tökéletes kihívásnak éreztük.”


A Bad Habits című szám eredeti változata 2021 júniusában jelent meg, majd 11 egymást követő hetet töltött az angol top 40 élén, amivel a tavalyi év leghosszabb ideig listavezető kislemeze lett a szigetországban, azóta pedig több mint 900 milliószor hallgatták meg a Spotify felületén keresztül.


A 2021 októberében új lemezzel jelentkezett Ed Sheeran az utóbbi időben több világsztárral is duettet készített: karácsonykor Elton Johnnal, a közelmúltban pedig Taylor Swifttel rukkolt elő egy-egy közös dallal.

A Bring Me the Horizon idén február 15-én lépett volna fel Budapesten, de a koncertet a vírushelyzetre való tekintettel elhalasztották, a srácok azonban a tervek szerint a 2022-es VOLT Fesztiválon is tiszteletüket teszik, remélhetőleg arra a bulira már valóban sor kerül majd.