Mindössze 46 évesen halt meg a Slipknot egykori dobosa

Joey Jordison a család közleménye szerint álmában, békésen halt meg, de a halál okát nem hozták nyilvánosságra.

Hétfőn éjjel 46 éves korában elhunyt a Grammy-díjas amerikai metálegyüttes, a Slipknot alapító dobosa, Joey Jordison. A család halálának körülményeiről mindössze annyit közölt, hogy a zenész „álmában, békében” halt meg, de az okát nem hozták nyilvánosságra – írja a hvg.hu.

„Joey halála után nehéz a szívünk, és leírhatatlan a fájdalmunk.

Azok, akik ismerték őt, értették a humorát, tudták, milyen jó a személyisége, mekkora szíve van, és mennyire szereti a családját és a zenét. Joey családja arra kéri a barátokat, a rajongókat és a médiát, tartsák tiszteletben, hogy most nyugalomra és békére van szükségünk ebben a hihetetlenül nehéz időben” – olvasható a család közleményében.

Jordison egy 2009-es koncerten. Forrás: Jo Hale / Getty Images

 

Jordison a Slipknot legismertebb dalai közül többnek is a szerzője volt. Részt vett az együttes elődjének megalapításában, és ő javasolta a névváltoztatást is 1995-ben. A zenekar a következő években kilenctagúra nőtt, és a tagok elkezdték a védjegyükké vált horrormaszkok viselését. 1999-es első, cím nélküli lemezük rögtön dupla platinalemez lett, részben Jordison gyors, egyedi és összetett dobtémái miatt.

A zenész azonban 2013-ban „személyes okokból” otthagyta az együttest, és a Scar the Martyr, a Vimic és a Sinsaenum nevű metálegyüttesekben játszott. Évekkel később beszélt róla, hogy

a Slipknotból való távozásának oka egy súlyos neurológiai betegség, a szklerózis multiplex egyik formája (egy transzverz myelitis nevű gerincvelő-gyulladás) volt,

amit 2010-ben diagnosztizáltak nála, de elhatározta, hogy legyőzi a betegséget. Hivatalosan nem erősítették meg, hogy ez volt halálának oka.


(via hvg.hu)