Nagy visszatérések és egy óriási visszavonulás a rock világában

Budapesti koncert, csodával határos gyógyulás, új videoklip és egy visszavonulás - íme az elmúlt néhány nap legfontosabb bejelentései a nemzetközi rocksztárok háza tájáról, egy csokorba szedve.

Magyarországra érkezik a ’80-as évek egyik legnagyobb rockbálványa, Billy Idol

A legendás énekes 2022 nyarán európai turnéra indul és szerencsére az állomások között ott szerepel a magyar főváros is. A zenész utoljára 2018-ban járt hazánkban, 2022. június 29-én pedig visszatér a Budapest Park színpadára, hogy ismét egy nyári éjszakán tegye még forróbbá a hangulatot olyan slágereivel, mint a „Rebel Yell”, a „White Wedding” vagy a „Dancing with Myself”. Az este során a legnagyobb klasszikusok mellett persze minden bizonnyal a karantén időszak alatt elkészített és idén szeptemberben megjelent "The Roadside" című új EP-jéről is eljátszik majd néhány számot a nemrég nagypapává vált örökifjú punk rock ikon. Az anyag előfutáraként látott napvilágot a "Bitter Taste" című videoklipesített dal:


Kigyógyult rákbetegségéből a Blink 182 basszusgitáros/énekese, Mark Hoppus

A punk rock banda frontembere az Instagramon osztotta meg követőivel a fantasztikus hírt, miszerint az onkológusánál tett legutóbbi látogatása során kiderült, hogy a rák teljesen eltűnt a szervezetéből. A zenészért az egész világ egy emberként aggódott, miután a nyár folyamán bejelentette, hogy rákkal diagnosztizálták, főleg, miután azt is elárulta, hogy a betegség már a legsúlyosabb, negyedik stádiumba lépett nála. Hoppus, aki az elmúlt hónapokban a kemoterápiás kezelések során is folyamatosan beszámolt állapotáról, megköszönte a rengeteg támogatást és szeretet, amit a kritikus időszak alatt kapott barátaitól, családjától és rajongóitól, és hozzátette, hogy habár áldottnak érzi magát, fél évente azért továbbra is kivizsgálásokra fog járni, arra az esetre, ha a rák esetleg kiújulna. Mindenesetre mi nagyon bízunk benne, hogy erre nem fog sor kerülni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mark Hoppus (@markhoppus) által megosztott bejegyzés

 

Vadonatúj videoklippel jelentkezett a világ egyik leghatalmasabb rockbandája, az AC/DC

A „Through the Mist of Time” már az ötödik megfilmesített dal a veterán csapat tavaly év végén megjelent „Power Up” című legutóbbi nagylemezéről és egyben talán a legkülönlegesebb is mind közül, ugyanis archív felvételeken még a zenekar két elhunyt tagja, Bon Scott énekes és Malcolm Young gitáros is feltűnik benne. Az egyfajta karrierösszegzésként is értelmezhető, nosztalgikus videóban a banda a saját rockmúzeumában kalauzolja végig a nézőt és a kisfilm egy megható tiszteletadásként is felfogható egykori zenésztársaik felé.


Végleg visszavonul a koncertezéstől minden idők egyik legnagyszerűbb frontembere, David Lee Roth

A Van Halen ikonikus énekese egy szűkszavú nyilatkozatban közölte a világgal, hogy 2022 januárjában bedobja a törölközőt és utoljára lép majd színpadra Las Vegas-ban, ahol öt egymást követő nap ad koncertet a House of Blues nevű 2000 férőhelyes klubban. A sokkoló bejelentést a helyi Las Vegas Review Journalnak adott telefonos interjújában tette a rocksztár, aki legutóbb azzal került a hírekbe, hogy visszautasította, hogy a Mötley Crüe, a Def Leppard és a Poison előtt melegítse be a közönséget a három banda nevével fémjelzett, 2022 nyarára halasztott amerikai stadionturné során. Roth akkor azzal indokolta távolmaradását, hogy nem kíván olyan csapatok előtt előzenekari szerepben tetszelegni, akikre annak idején ő maga volt hatással, azonban a visszavonulását érintő döntését nem volt hajlandó megindokolni és azt is hozzátette, hogy ez az első és egyetlen hivatalos nyilatkozata ebben a témában. Ironikus módon egy 1991-es videoklipjében szinte napra pontosan megjósolta mindezt, a mókás jelenet 3:50-től látható: