Női énekessel tér vissza a Linkin Park

A legendás együttes hét évvel a frontemberük, Chester Bennington halála után tér vissza új énekessel, Emily Armstronggal, illetve egy új dobossal, de van új daluk, és jön az új lemez is.

A Linkin Park frontembere, Chester Bennington hét évvel ezelőtti öngyilkossága után hosszú szünetet tartott, bár 2020-ban már új albumon kezdtek dolgozni, de csak most jelentkeztek egy új lemezzel új dobossal és egy új énekessel. Csütörtök este az együttes élő streamben adott koncertet a Youtube-on, és itt derült ki, hogy

Emily Armstrong amerikai énekesnő, a Dead Sara egyik alapítója lesz mostantól a Linkin Park énekese Mike Shinoda rapper mellett.

A show közben bejelentették azt is, hogy Colin Brittain dobosként és társproducerként szerződött a csapathoz, Rob Bourdont váltva.

Emily Armstrong - Linkin Park; Forrás: Timothy Norris/Getty Images for Warner Music

 

Az együttes egy új számmal is kijött, várhatóan a The Emptiness Machine lesz a Front Zero című új album húzódala, amit már Armstronggal együtt játszottak el, és amihez már klip is készült - és kiderült az is, hogy az album november 15-én jelenik meg. A Linkin Park már szeptember 11-én turnéra is indul, az első állomás Los Angeles lesz, de fellépnek majd New Yorkban, Hamburgban, Londonban, Szöulban és Bogotában is. Az új album címe egyébként a banda eredeti nevére, a Xero-ra utal – ebből lett a Hybrid Theory, majd a végső verzió, a Linkin Park.

 

 

A live stream és a bejelentés itt nézhető újra: