Összeálltak a Nirvana, a Soundgarden és a Pearl Jam tagjai

A 3rd Secret névre keresztelt grunge supergroup mindenféle előzetes bejelentés nélkül már egy nagylemezt is piacra dobott.

Három ikonikus seattle-i banda tagjaiból verbuválódott egy vadonatúj zenekar 3rd Secret néven.

A csapat húzónevei a Nirvana basszusgitárosa, Krist Novoselic, valamint a Soundgarden zenészei, Kim Thayil gitáros, és a Pearl Jamben is játszó Matt Cameron dobos.

 

3rd Secret / Forrás: Tony Drovetto for Museum of Pop Culture / 3rdsecret.com


Rajtuk kívül még két énekesnő
, a Novoselic másik zenekarából, a Giants in the Treesből ismerhető Jillian Raye, illetve Jennifer Johnson, valamint a Void nevű kultikus ’80-as évekbeli hardcore csapat egykori tagja, Bubba Dupree gitáros alkotják a formációt, amelynek

zeneiségében a klasszikus grunge, az indie és a folk rock elemei keverednek.


A banda ráadásul az anyazenekarok rajongóinak legnagyobb meglepetésére egy egész stúdióalbumot is megjelentetett, ami már csak azért is említésre méltó, ugyanis ez az első teljes lemezanyag, amit Thayil és Cameron együtt készített el a Soundgarden-frontember, Chris Cornell 2017-ben bekövetkezett halála óta.


A korongon található 11 track fő dalszerzői Cameron és Novoselic voltak, a produceri munkák nagy részét pedig az a Jack Endino végezte, aki már a Soundgarden és a Nirvana bemutatkozó anyagainak megszületésénél is bábáskodott.

Bár Novoselic már egy februárban adott interjújában elhintette, hogy egy új projekten dolgozik, a csapat létrejöttéről egészen addig semmit nem lehetett tudni, amíg Matt Cameron meg nem osztott egy képet az Instagram oldalán, amelyen a zenekar épp titkos koncertet ad a seattle-i Museum of Pop Culture színpadán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Matt Cameron (@themattcameron) által megosztott bejegyzés


A banda önmagáról elnevezett bemutatkozó anyaga egyelőre még nem került fel minden streamszolgáltató kínálatába, de a Spotify-on például már teljes egészében meghallgatható, fizikai megjelenésről azonban egyelőre még nincs információ.