Sam Smith és Kim Petras bevette a slágerlistákat

Anglia - és Magyarország - után az USA-ban is az első helyre került a két LMBTQ+ sztár közös dala.

A világ legfontosabb toplistájának csúcsára is felért Sam Smith és Kim Petras duettje: a páros Unholy című kislemeze ugyanis az amerikai Billboard Hot 100 mezőnyében is megszerezte az aranyérmet.

 

Forrás: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Harris Reed

 

 

Az angol énekes és a német énekesnő ezzel a bravúrral ráadásul történelmet is írt, ugyanis nem csak, hogy mindketten először jutottak a #1 pozícióba az Egyesült Államokban, de Smith az első nembináris, Petras pedig az első nyíltan transznemű előadó lett, aki képes volt erre a teljesítményre a tengerentúlon.

Az Unholy című dal még szeptember 22-én jelent meg, miután ízelítőként már hatalmasat futott a TikTok felületén, a hozzá készült szexuálisan túlfűtött, pikáns videóklip pedig bő egy héttel később, szeptember 30-án vált elérhetővé a legnagyobb videómegosztó portálon.


A szám az Egyesült Királyságban és Ausztráliában is rögtön az első helyen nyitott, azóta pedig már 10 másik országban, köztük Magyarországon is a csúcsig jutott. Az USA-ban a harmadik helyen debütált, majd három hetet töltött a dobogó második fokán, míg végül sikerült letaszítania az élről Steve Lacy Bad Habit című slágerét.

Imádlak, Steve Lacy, szerintem a Bad Habit egy nagyszerű dal…de most már félre az útból!”

- nyilatkozta nemrég Petras, kívánsága pedig végre teljesült.

 

Forrás: Jeff Kravitz/Getty Images for iHeartRadio

 

Még a szintén rendkívül előkelő második hely megszerzésekor kérdezték meg tőle, hogy milyen érzés az első transznemű előadóként ilyen nagy sikereket elérni, ő pedig így válaszolt:

Én csak nem szeretném, hogy az utolsó is legyek egyben. Hihetetlenül tehetséges transz művészek mindig is léteztek, és nagyon boldog vagyok, hogy Sam esélyt adott arra, hogy ragyoghassak. Úgy érzem, az emberek végre készen állnak arra, hogy nekünk is sikerüljön, és ez hatalmas örömmel tölt el.”

Sam Smith hozzátette:

Az, hogy az emberek megértenek minket, a legjobb érzés a világon. Hiszen semmi rossz nincs ebben az egészben, egyedül csak szeretet. Senki nem vesz el semmit senkitől. Mi csak megpróbálunk élni a saját bőrünkben ezen a Földön.”

Az énekes január 27-én dobja piacra következő, Gloria című albumát, Petras következő kislemeze pedig még a hetekben megjelenik, If Jesus Was a Rockstar címmel. Az Unholyhoz hasonlóan szintén vallási témával kacérkodó dalon Kim ráadásul azzal a Max Martinnal dolgozott együtt, akinek Britney Spears, a Backstreet Boys, Katy Perry vagy épp Taylor Swift legnagyobb slágereit is köszönhetjük.