Egyéb

A 2022-es választások civil szemmel

MagNet Közösségi Ház
2022. május 30. (hétfő) 09:00 - 2022. május 31. (kedd) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

MagNet Közösségi Ház
1062 Budapest, VI. kerület, Andrássy út 98.

Két hónappal a 2022-es országgyűlési választások után időszerű lesz visszatekinteni az eseményekre, levonni a tanulságokat, valamint vetni egy pillantást a szélesebb európai környezetre, és megvitatni a következő lépéseket. A konferencia az Ökotársnak a TASZ-szal, a Civil Kollégiummal és az Emberség Erejével Alapítvánnyal közösen 2020 eleje óta zajló közös projektjének záróeseménye. A vállalás az volt, hogy kapacitásfejlesztési támogatást nyújtsanak a választások előtt/körül aktív hazai, elsősorban helyi civil szervezeteknek: ehhez kutatást végeztek, képzéseket és műhelymunkákat szerveztek, online és vizuális anyagokat fejlesztettek.
A kétnapos konferencia célja kettős: egyrészt a részvevőkkel közösen értékelik a hazai civilek választásokkal kapcsolatos tevékenységeit, kampányait és magát a projektet; másrészt nemzetközi kitekintést is szeretnének adni, bemutatva a különböző politikai környezetben működő európai szervezetek jó gyakorlatait, együttműködéseit, és beszélgetni arról, hogy nálunk mi lehet a következő lépés a civilek számára.
Az eseményre hazai és külföldi civil szervezetek, állampolgári és közösségi csoportok képviselőit, valamint a témával foglalkozó újságírókat és szakembereket várják szeretettel.
A projekt és az esemény támogatója az Európai Bizottság Jogok, Egyenlőség és Állampolgárság programja. A résztvevők számára angol-magyar tolmácsolást, szükség szerint szállást és a távolabbról érkezőknek útiköltség-térítést biztosítanak.
Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.