Egyéb

Az egér, aki nem ismerte a félelmet online

INTERNET
2020. március 28. (szombat) 12:00

Helyszín:

INTERNET
1000 Budapest, Világháló

Az egér, aki nem ismerte a félelmet


Apropo Egyesület – Kolozsvári Puck Bábszínház


Az egerek világában, akár csak az emberekében nagyon fontos szerepe van a bátorságnak, ugyanakkor legalább ennyire fontos szerepe van a félelemnek is, hiszen aki túl fejetlenül bátor, vagyis vakmerő, az könnyen bajba kerülhet. „Nem egér, aki nem fél” – mondják többször Mezei Cingár Elemérnek, az előadás főszereplőjének, aki azzal tűnik ki egértársai közül, hogy bár nem fél, vakmerősége eszességgel és leleményességgel társul. Jutalma nem lesz más, mint Cincinella királykisasszony, XIII. Albino Lajos lánya. Addig viszont kalandos és veszélyes az út, hiszen a Sötét Zúgon keresztül meg kell küzdenie Szőr Bőregérrel, meg kell nyernie Ősz Nyest Úr bizalmát és be kell csapnia Mucifert és Cucifert. A másokért vállalt felelősség öntudatossá tesz és tudatosítja az egyéni határokat. Mezei Cingár Elemér akkor ismeri meg a félelmet, amikor az, akit szeret bajba kerül, bátorsága pedig példát mutat a Padlás népének.


Szerző: Grimm testvérek
Színpadra alkalmazta: Demeter Ferencz
Rendező: Urmánczi Jenő
Díszlet és bábok, grafika: Tomos Tünde
Zene: Domokos Előd
Előadják: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, László Réka, Takács Enikő (m.v.)
Plakát: Tomos Tünde, Kalló Angéla


Ajánlott korosztály: 5+
Bemutató: 2017. december 9.


LINK


Március 23-tól, hétfőtől kezdődően házhoz megy a kolozsvári Puck Bábszínház. Minden héten 4 bábelőadást fog közvetíteni, kicsiknek és nagyoknak egyaránt: Hétfőn és szerdán, 10:00 órától a román társulat egy-egy előadását, majd 12:00 órától a magyar társulat előadásait lehet megtekinteni. Szombaton és vasárnap ismételni fogják a hétfői és szerdai előadásokat, a már említett időpontokban.


Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.