Egyéb

Csiribiri farsangoló délután

Klebelsberg Kultúrkúria
2022. február 05. (szombat) 15:00
Ár: 1400 Ft

Helyszín:

Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, II. kerület, Templom utca 2-10.

A Klebelsberg Kultúrkúria családi délutánja koncerttel, bábszínházzal és kézműves játszóházzal.


15.45 Két kicsi mese - a Galóca Bábtársulás előadása


A só


Élt egyszer egy király, akinek volt három lánya. Mindhárman szerették őt, de a király nem tudta, hogyan ossza el közöttük a birodalmát. A két nagyobb lány úgy szerette a királyt, mint 1-1 nagyon finom tortát, a legkisebb viszont úgy, mint „az emberek az ételben a sót.” A király nagyon megharagudott ezért a királylányra, ezért távoznia kellett a palotából… Ám az erdőben összetalálkozott a herceggel! Hogy mi lesz a mese vége? Nézzétek meg!


A malacon nyert királylány


Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, élt egy szegény ember és a felesége. Egyszer csak fiuk született, Jánoska. Amint megtörtént a csoda, nagy örömre az egy szem malacuknak is lett 3 kicsi malackája, akik a fiú zenéjére mindig táncra perdültek. Ezt látta a királylány is a palota ablakából. Úgy megtetszett ez neki, hogy furfanggal elszedte Jánoskától a malacokat. Telt-múlt az idő, a királylány eladósorba került, apja ezért feladatot adott a kérőknek. Hogy mi volt ez a feladat, és hogy állta ki Jánoska a próbát? Az előadásból kiderül!


17.00 A Kolompos együttes farsangi mulatsága


Farsangi mulatság a gyermektáncházak, gyermekszobák, óvodák állandó vendégeivel, a hangulatjavító együttessel. Zenéjük nyomán táncra perdül a közönség apraja ás nagyja. Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. Farsangi szokások, játékok, táncosügyességi vetélkedők szerepelnek a műsorban.


Tagok:


Nagy Zoltán - ének
Szántai Levente - ének
Barna György - hegedű
Tímár Sándor - hegedű
Végh Gábor - nagybőgő


A programot kézműves játszóház keretezi.