Egyéb

Folk-kocsmakvíz

Online nézhető ONLINE
2021. május 13. (csütörtök) 19:00

Minden játszani, nevetni és szórakozni vágyó baráti társaságot vár a Hagyományok Háza Folk-Kocsmakvíze minden hónap második csütörtökén!


A 2020 nyarán meghirdetett kocsmakvíz-versenyek sikerén felbuzdulva ismét várják a játszani vágyó, 4 és 7 fő közötti baráti társaságok, csapatok jelentkezését! Kvízenként kilenc csapat mérheti össze tudását.


Aki komoly, tudományos, feszengő hangulatú versenyre számít, az csalódni fog, mert itt nem a lexikális tudásra, hanem kreativitásra és vidámságra lesz szükség! A kérdések valamilyen módon a Táncházmozgalomhoz, a népművészethez, népi mesterségekhez kapcsolódnak, tehát jó, ha minden csapatban van legalább 1-2 fő, aki ezekben a témákban jártas! A muzsika-felismerő fülét és a tippelő-tehetségét se hagyja otthon senki, hiszen egyedi és izgalmas nyereménnyel jutalmazzák a bajnok-csapatokat!


A Folk-kocsmakvíz a pandémia időszaka alatt az online térben érhető el. Mivel így a határok és távolságok megszűnnek, távolabb élő barátokat is szeretettel várnak a játékra! A London-Nyárádszereda 2 400 km-es tengely már megvan, de a horizont még tágítható!


A játékot szokás szerint Varga Máté fogja vezetni, amit a csapatok élőben tudnak követni online. A feladatlapokat szintén egy online feladatkészítő rendszerben küldik el, a csapattagok egymással pedig otthonról, egy szabadon választott és létrehozott felületen (meet/zoom/teams/skype/stb.) tudnak beszélgetni egymással.


A játékon és az azt követő koncerten a részvétel regisztrációhoz kötött és ingyenes.
Regisztráció
Csapatonként regisztráljatok (a csapattagoknak nem kell külön-külön regisztrálni)!