Egyéb

Szimplakerti Háztáji Piac

Szimpla Kert
2020. március 01. (vasárnap) 09:00

Helyszín:

Szimpla Kert
1075 Budapest, VII. kerület, Kazinczy utca 14.

A Szimplakerti Háztáji Piac eddigi működése alatt már szinte fogalommá vált. A piac és heti 30-40 termelője minden vasárnap 1500-2000 vásárlót vonz. Mindenki, aki a piacon árul, valódi termelő, aki a saját termelésű, előállítású finomságait kínálja hétről hétre. A termelőket szigorú szabályrendszer alapján, hosszú távra választják, ügyelve arra, hogy minél szélesebb termékskála jelenhessen meg. Kapható is sokféle sajt, méz, lekvár, szörp, zöldség-gyümölcs, valamint hústermékek, mangalica- és vadhús, frissen szedett és szárított gombák és szarvasgomba-különlegességek, fűszerek, szendvicskrémek - a közös bennük, hogy minden vegyszermentesen, közelről, termelőktől kerül a piacra, majd a kosarakba.


KÖZÖSSÉG, KULTÚRA, CIVIL TÉR
De a piac nem csak egy hely bevásárolni, hanem valódi közösségi találkozóhely is. Minden vasárnap élő zene:c jazz-, világ- és népzenei zenekarok mellett néha merész stíluskalandozásokkal is találkozhatnak a piac látogatói. A gyerekfoglalkozásokon akár ott is hagyhatod a kicsiket, amíg vásárolsz, az animátorok pedig minden héten az évszakhoz, ünnepekhez passzoló foglalkozásokkal készülnek. Az emeleti Civil Téren civil szervezetek és programok kapnak helyet, workshopokon, játékokon, képzéseken vehetsz részt és megismerheted az aktuális Közös Lábos programban részt vevő szervezetet.


KÖZÖS LÁBOS
A Közös Lábos programban minden héten más-más civil szervezet képviselői főznek a piacon kapható alapanyagokból, rendszerint egy húsos és egy vegetáriánus fogást. Az itt készülő ételeket adományért cserébe kóstolhatod, adományodat pedig az aktuális szervezet kapja céljai megvalósításához. Civil szervezetek mellett cégek, baráti társaságok is jelentkezhetnek a programba, ha szeretnének egy általuk választott civil szervezetet támogatni.