Fesztivál

26. Múzeumok Majálisa

Magyar Nemzeti Múzeum
2022. május 21. (szombat) 10:00 - 2022. május 22. (vasárnap) 22:00

Helyszín:

Magyar Nemzeti Múzeum
1088 Budapest, VIII. kerület, Múzeum körút 14-16.

A Magyar Nemzeti Múzeum által minden évben, e felhívás mentén szervezett Múzeumok Majálisán idén a múzeumok közösségformáló erejét szeretnék kiemelni, megfelelve az új évezred kihívásainak: a fenntarthatóságnak, a digitalizációnak és tudásközvetítésnek.


Ebben a szellemben újították meg a program teljes arculatát és a fiatalok megszólítása a cél. A mostani design megjelenésében jelentősen eltér a korábbi években megszokott kicsi sátras megoldástól. Egy nagy közös teret építenek a kertben, és ott kap helyet minden bemutatkozni vágyó résztvevő. A megújulás jegyében a megálmodott nagyméretű sátor belső felületeire kerülnek fel azoknak a tárgyaknak a reprodukciói, melyeket a résztvevők küldnek be a szervezőknek, és ezekhez figyelemfelkeltő, olvasmányos történeteket is várnak.


„The Power of Museums” – A globális világjárvány árnyéka fokozatosan halványul, és a múzeumoknak szerte a világon új utakat kell találniuk ebben az új korszakban. A korszerű technológia, a fenntarthatóság és a tudásközvetítés modernizációja tárgykörében várják, hogy kerekasztal-beszélgetésekre nevezzenek a résztvevők. 
A szombatra meghívott neves nemzetközi szakemberek ezen hívószavak mentén készítik el prezentációikat. A vasárnapi program a múzeumok bemutatkozása jegyében telik – minden résztvevő saját fantáziája és elgondolása szerint tud felkészülni erre a szereplésre.