Fesztivál

A Bálint Ház bemutatja: Judafest

Madách tér
2023. szeptember 10. (vasárnap) 10:00 - 21:00
Ingyenes

Helyszín:

Madách tér
1075 Budapest, VII. kerület

Piknik a város közepén!


Nagyobb, szebb és zöldebb – megújul a Judafest! Piknikezz a város közepén, a zsidó közösség legnagyobb ünnepén!
Egy napra átváltozik a Madách tér: a szürke betont fű, a parkoló autókat padok és babzsákok váltják fel, a teret pedig kisebb és nagyobb színpadok szegélyezik. Ezeken pedig olyan neves művészek és közéleti személyek lépnek fel, mint Dés László, Dés András, Parti Nagy Lajos, Závada Péter, a Parno Graszt zenekar és Moser Ádám, az Itt és Most Társulat Mérő Lászlóval, és a Kaláka Együttes! De nemcsak a tér kel új életre, a Rumbach Zsinagógában is lesznek kihelyezett programok, workshopok, beszélgetések illetve a VII. kerületi zsidó tematikájú séták sem maradnak ki.
A nagyszínpad házigazdája Winkler Nóra, a Rumbach Zsinagóga programjaié pedig Fritz Zsuzsa.
Az idei év ráadásul Budapest jubileumi születésnapja, így a Budapest 150 rendezvénysorozat része és közösen ünnepelhetitek a zsidó Budapestet!
De a nap legfontosabb résztvevői még mindig a zsidó szervezetek, mert ahogy mindig, most is ez az év legnagyobb találkozási pontja. A résztvevők: Adománytaxi, BBYO + Frankel Zsinagóga, Benjamin Óvoda, Bét Orim Reform Zsidó Hitközség, Centropa, Eszter Ház, Gólem Színház, Hanoar Hatzioni, HaSomer Hacair, HDKE, Keren Hayesod Hungaria Alapítvány, Limmud Magyarország Alapítvány, Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár, Marom Diákszervezet, Mazs Alapítvány, Mazsihisz Szeretetkórház, Mazsike, MERKAZ, Narancsliget Adományközpont, Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem, Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség, Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért, Zsidó Kiválóságok Háza.


.