Fesztivál

Budapest Film Awards

Budapest
2021. július 25. (vasárnap) 09:00 - 23:00

Helyszín:

Budapest
1000 Budapest

2021 nyarán először kerül megrendezésre a Budapest Film Awards, Magyarország
legújabb filmfesztiválja. A fesztivál a Budapest Film Academy, az Eötvös Lóránd
Tudományegyetem Filmtudomány Tanszék, illetve a Loyola Marymount University (School of Film and Television, Los Angeles) közös kezdeményezése.
A Budapest Film Awards a független filmművészetet ünnepli. Nem fél feszegetni a
kreativitás határait, emellett fő célja a tehetség felismerése és gondozása, ami ritkán látható a mértékletesség és az alkalmazkodás korában. A sokszínűségre törekszik, ezért minden műfajban fogad rövidfilmeket minden országból. A fesztivál évente kétszer (nyári, téli időszak), a korlátozások függvényében Budapesten kerül megrendezésre.
A legjobb rövidfilmeket nemzetközi zsűri fogja díjazni, amelyek mindannyian
hivatalos babérkoszorút és oklevelet kapnak. A fő kategóriák győztesei versenyeznek majd azért, hogy ingyenesen tanulhassanak az iparág elismert filmeseitől. Mindemellett kiváló lehetőség ez arra, hogy filmesek   találkozhassanak művésztársaikkal.
A győztesek meghívást kapnak a Budapest Film Academy tanfolyamára. A kurzusok a következők: rendezés, forgatókönyvírás, kreatív producer-gyártásvezető, operatőr és vágó-hangmérnök.
A fesztivál nagyszerű lehetőség a filmrendezők új generációja számára, akik a teljes folyamat során a BFA csapat támogatását élvezhetik.