Októbertől áprilisig megmutatják a gasztronómiai csúcsokat: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodtak meg a hegy vendéglátói, érdemes figyelni, mikor mivel készülnek. Találkozzatok ősszel, télen, vagy a nyári ráadás alkalmakkor!
Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni 7 fogást, hanem akár 10 helyen kóstolhattok meg egy-egy különböző fogást - itt mindenki magának állítja össze a menetrendet!
Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!
Résztvevő helyek:
Hableány
Pláne Badacsony borterasz
Vánkos
Bonvino Borbár
Tölgyes Kúria
Istvándy Birtok és Borműhely
Tilia Borvendéglő
Kisfaludy-ház Étterem
Laposa Terasz
Borbarátok Étterem
Hogy működik?
• Tervezd meg te a gasztrotúrádat és járd be a hegyet!
• Kóstolnál kedvezményesen? Vásárold meg a 4 kóstolásra és buszozára feljogosító hétvégi gasztrohegy bérletet, amelyhez 4 bor+étel párosítás jár!
• Kóstolj több helyen: a Gasztrohegy fogások kóstoló adagok, hogy mindig legyen miért tovább indulni!
• A Hableány infopultjában 3000 forintért egész hétvégére érvényes buszjegyet is tudsz váltani. A Gasztrohegy buszokat megtaláljátok a Hableány alatt, vagy telefonon: +36 30 602 69 63
• Ha sokan vagytok, érdemes előre foglalni.
• Várnak!