Fesztivál

Jöjj el, Mózes! - PészahFeszt 2024

Rumbach utcai Zsinagóga
Gólem Színház, Gólem Központ
2024. április 15. (hétfő) 19:30 - 2024. április 22. (hétfő) 22:30

Helyszín:

Rumbach utcai Zsinagóga
1075 Budapest, VII. kerület, Rumbach Sebestyén utca 11-13.
Gólem Színház, Gólem Központ
1077 Budapest, Csányi u. 3

"PészahFeszt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) szervezésében 2024. április 15. és 22. között. Pészah a megszabadulás ünnepe, évente visszatérő esély, hogy élni tudjunk a szabadságunkkal, így az ne legyen céltalan. Ünnepeljük együtt a szabadságot és éljük át közösség csodáját!

A polgári időszámítás szerint idén április 22-én (hétfőn) este köszönt ránk Pészah ünnepe, amely április 30-án (kedden) este ér véget. Az első széderestét április 22-én este, a másodikat április 23-án este üljük."

S hogy mit kínál az idei ünnep?
Folytatva a Hanuka és a PurimFeszt hagyományt, idén Pészahkor is izgalmas, sokszínű programsorozattal vár mindenkit a fesztivál: lesz bűvész-show, több könnyű- és komolyzenei koncert, színházi előadás, kiállítás, családi tanszéder, exodus szabadulószóba és ifjúsági szédereste.


Ilyen programkavalkád várja azokat, akik részt vesznek az idei PészahFeszten április 15-22-e között, hogy közösen ünnepeljék a szabadság közösségét, a szabadság megtartó hagyományát.

A programokon örömmel látnak minden korosztályt, kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy közösen és közösségben ünnepelhessékk a szabadságot!