Fesztivál

PONT Fesztivál 2023

Magyar Nemzeti Múzeum (Múzeumkert)
2023. október 14. (szombat) 10:00 - 21:00
Ingyenes

Helyszín:

Magyar Nemzeti Múzeum (Múzeumkert)
1088 Budapest, VIII. kerület, Múzeum körút 14-16.

Nyugat-Afrika csodái a Múzeumkertbe költöznek október 14-én, az ingyenes PONT fesztiválon. Történetmesélés és koncert ad betekintést a mande kultúrába, táncon és kézműves foglalkozásokon, interaktív programokon át részesülhet a térség örökségében minden korosztály.
A PONT Fesztivál a világ távoli és közeli csodáit mutatja meg évről évre, idei témája a nyugat-afrikai régió szellemi kulturális öröksége. A tánc és a dobok szakrális és mindennapi jelentőségét a Ballet Camara csapata mutatja meg workshop keretében. Jobarteh Kunda kora játékán és történetein keresztül több-száz éves mesemondó hagyományt, a Bassekou Kouyate és felesége koncertjén a ngoni kifejezőerejét ismerheti meg a budapesti közönség. Tánctanítás adja át a szakrális szerepet betöltő, Szenegálban élő és az UNESCO listáján is szereplő tradíció mozdulatait.
A PONT játékosan mutatja be az élő örökséget: animációs játszóház, maszk-és hangszerkészítés, ősi táblajátékok és játékos kvízek felnőtteknek és gyerekeknek hozzák közel Nyugat-Afrika világát.
A PONT Fesztivál egynapos nyugat-afrikai barangolásra hív Budapest szívében, a Hangvető és Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál szervezésében, minden korosztálynak.


Programok:
10.00 Nyugat-afrikai felvonulás a Ballet Camarával / Mester-Tér Játszóház / Kézművessarok: maszkok, ékszerek és hangszerek
10.30 Megnyitó / Primanima animációs játszóház / Tudorjáték – afrikai táblás játékok
11.00 Dobworkshop a Ballet Camarával
12.00 Táncworkshop a Ballet Camarával / Nyugat-Afrika-kvíz gyerekeknek
13.00 Szitanyomó workshop nyugat-afrikai bogolan mintákkal
15.00 Jobarteh Kunda mesekoncertje
17.00 Nyugat-Afrika-kvíz felnőtteknek
19.00 Bassekou Kouyate és Amy Sacko koncertje