Fesztivál

Vörösmarty téri Téli Fesztivál és Vásár

Vörösmarty tér
2019. november 08. (péntek) 10:00 - 2020. január 01. (szerda) 22:00
Ingyenes

Helyszín:

Vörösmarty tér
1051 Budapest, V. kerület, Vörösmarty tér

Magas minőségű termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal találkozhatnak az érdeklődők az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron. A helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát. A program ingyenes, nincsen belépőjegy a helyszín területére.


A tradicionális és az újra gondolt, modernebb formába öntött ipar- és népművészeti tárgyak, valamint a design kiemelt helyet kapnak a vásáron. A kiváló minőség záloga, hogy már hagyományosan független szakmai zsűri választja ki azokat a magas minőségű termékeket, amelyeket bemutathatnak és árusíthatnak a rendezvényen, legyen szó akár kézműves termékekről, ajándéktárgyakról, akár trendi és kifinomult gasztronómiai különlegességekről.


A helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát. A Vörösmarty téren itthon és külföldön évtizedek óta elismert vendéglősök állnak a pultok mögött, így küldetéstudattal, hitelességgel képviselik a kárpát-medencei gasztrokulturális értékeket, a karácsonyi ünnepkör hagyományait. Gasztrobemutatókkal, kóstolókkal várják a látogatókat a vásár hüttéjében. A több hétig tartó vásárban tematikus gasztrohetek csábítanak vonzó ételkínálattal: lesz liba, töltött káposzta, vad- és halétel hét, nem maradnak el a böjti étkek sem és bemutatják a hanuka ízeit is. Mindezt kóstolni lehet!


Az ízekhez italok is illenek: a megfelelőt mindenki kiválaszthatja a magyar borrégiók kínálatából. A magyar bor autentikus és hozzáférhető, ami miatt a külföldi és belföldi turisták számára valódi élményt jelent egy hazai borrégióba ellátogatni – a vásár ideje alatt a borrégiók látogatnak el a Vörösmarty térre. A hagyományos kürtöskalács, lepény és sült gesztenye árus mellett egyéb a kis manufaktúrákban készülő csokoládén és marcipánon kívül flódni, bejgli, rétes, és mézeskalács is kapható lesz a forgatagban.


A vásár minden nap 10.00 és 21.00 között van nyitva.