Kiállítás

drMáriás: Soros György és Orbán Viktor békét kötnek

drMáriás Béla képzőművész
Esernyős
2020. szeptember 04. (péntek) 17:00 - 2020. október 9.

Helyszín:

Esernyős
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér tér 2.

drMáriás legújabb kiállításán a jóhiszeműség, a naivitás, a bárgyúság és a szépség elemeit állítja szembe a politika, a történelem, a permanens forradalom és a pénz világával. Úgy kísérletezik, akár Švejk tenné egy atomlaborban, ahol bármikor minden felrobbanhat, azonban valahogy végül mégse, és mindig szerencsés, békés és szeretetteli lesz kísérleteinek a végkifejlete. Hogy miért? Ki tudja! Talán azért, mert minden rossz ellenére, ami körülöttünk zajlik, még mindig megmaradtunk naív, jóhiszemű, egyszerű, optimista, s épp ezen adottságok révén mindent mégis szerencsésen túlélő embereknek.

A kiállításon drMáriás legújabb festményeit láthatjuk, valamint a Vinczemill manufaktúra közreműködésével készített legújabb nyomatait, és megtekinthető lesz az óbudai ihletésű nagyméretű nyomat is, a Marylin Monroe elolvasva az Álmoskönyvet beleszeret Krúdy Gyulába Matisse műtermében című alkotás.
A tárlaton megtekinthetők lesznek az alkotó koronavírus-járvánnyal kapcsolatos művei is Győrfi Pálról, Müller Cecíliáról, Kásler Miklósról, Baby Yodáról és másokról.

Hozzászólások