Könyv

Műértők 3 - dedikálás és könyvbemutató

Virág Judit Galéria és Aukciósház
2022. január 18. (kedd) 17:30

Helyszín:

Virág Judit Galéria és Aukciósház
1055 Budapest, V. kerület, Falk Miksa utca 30.

Dedikálással egybekötött könyvbemutatót rendez a Kálmán Makláry Fine Arts legújabb kiadványa kapcsán, ezúttal a Virág Judit Galériában.

A nagysikerű beszélgetőkönyv sorozat negyedik kötetében újabb négy fontos hazai műkereskedelmi szereplő csatlakozik a korábbi kötetek illusztris névsorához: a csaknem 100 éves Dávid Katalin művészettörténész, valamint Feuer András befektető-vállalkozó mellett Törő István és Virág Judit a Virág Judit galéria társtulajdonosai.

A könyvbemutató és kerekasztal beszélgetés résztvevői:
Bánó András, újságíró, a könyv riportere
Makláry Kálmán, a könyv ötletgazdája és kiadója
Virág Judit, Virág Judit Galéria
Törö István, Virág Judit Galéria
Feuer András, műgyűjtő
Martos Gábor, a kiadvány előszavának írója, művészeti író


A Kálmán Makláry Fine Arts kiadásában 2018 óta minden év végén megjelent interjúkötet sorozat a XX. század közepétől napjainkig elsősorban a magyar műkereskedelem és műgyűjtés titokzatos és izgalmakkal teli világába nyújt bepillantást a műtárgypiac megkerülhetetlen kulcsfiguráinak fantasztikus történetein keresztül.


A könyv eladásából származó bevétel ismét jótékonysági célt szolgál, ezúttal a Debreceni Gyermekklinika részére ajánljuk fel az összeget, ahol egy olyan speciális EEG monitorra gyűjtenek, amely újszülöttek és nagyobb gyermekek agyi elektromos tevékenységének vizsgálatára szolgál.


A kiadvány most is – akárcsak a korábbi években - a B.Braun Magyarország támogatásával jelent meg.

Az eseményen maszk használata kötelező.