Könyv

Nagy László 95

Online nézhető ONLINE
2021. január 22. (péntek) 19:00
Ingyenes

Online irodalmi szalon a magyar kultúra napja alkalmából a Ferencvárosi Pinceszínház Gershwin-terméből.


Szerkesztő, moderátor: Lázár Balázs DLA, színész, költő, a Ferencvárosi Pinceszínház irodalmi referense


Közreműködők: Nagy Borbála Réka (a költő unokája) és Turós Enikő zongoraművész


A magyar népi szürrealizmus, a „bartóki modell” legnagyobb lírai képviselőjére, Nagy Lászlóra emlékezünk a magyar kultúra napja alkalmából. A 2020-ban, a költő 95. születésnapja és Szécsi Margit halálának 30. évfordulója alkalmából tervezett őszi emlékestünk a járványhelyzet miatt sajnos elmaradt, ezt pótoljuk most rendhagyó pódiumbeszélgetés keretében. A műsorban a költő unokájával, Nagy Borbála Réka szerkesztővel személyes tárgyak, képek segítségével is felidézzük a költő-képzőművész alakját, indulását, a Szécsi Margit költőnővel, „a világ női vagányával” kötött házasságát, életüket. Elhangzó versei, fordításai által pedig közelebb próbálunk jutni a költői ars poetica megértéséhez s röviden bemutatjuk a nemrég elkészült emlékfilm fontosabb mozzanatait. Mindezt (természetesen) Bartók Béla zenéje kíséri Turós Enikő zongoraművész előadásában.


Díjtalan program!


Időtartama: körülbelül 70 perc


A felvételt a magyar kultúra napján, január 22. este 19.00 órakor tesszük közzé, és január 31. éjfélig elérhető lesz, ezen belül bármikor elindítható és megtekinthető.


A megtekintéshez ingyenes jegy váltása szükséges a Jegy.hu oldalon belépést (illetve előtte regisztrációt) követően. A jegyoldal automatikusan elküldi a vásárló e-mail címére az előadásfelvétel megtekintéshez szükséges linket.


Ügyfélszolgálati elérhetőség: online@interticket.hu