Könyv

Pilinszky100 #3. / Prieger Zsolt

Juhász Anna moderátor
Prieger Zsolt előadó
Online nézhető ONLINE
2021. február 25. (csütörtök) 19:00

2021- Pilinszky János költő születésének 100 évfordulója – a centenárium okot és lehetőséget teremt arra, hogy programok, közösségi és online együttlétek, videók kiemeljék a szerző sokrétű életművét.

A centenáriumi sorozatban harmadik vendége Prieger Zsolt zenész, producer, az Anima Sound System zenekar vezetője. Újságíró, oktató, számos irodalomhoz kapcsolódó adás, sorozat szerkesztője. A beszélgetésben Prieger Zsolt saját Pilinszky olvasatát mutatja be, kapcsolódását Simone Weil és Dosztojevszkij világához és műveihez, illetve Pilinszky János zenei kapcsolódását - ami meg is szólal az adásban! 


A műsor ezúttal Prieger Zsolt otthonából jelentkezik, február 25-én, élőben!


A sorozatról:
A centenárium sorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával jön létre. A centenárium keretében egy videós sorozatot indítunk, amiben kéthetente csütörtökön este beszélgetünk egy-egy kapcsolódó vendéggel: íróval, irodalomtörténésszel, alkotóval, művésszel, minden alkalommal 5-5 Pilinszkyhez kapcsolódó szót, fogalmat, gondolatot központba téve. Így az év végére kijönne a 100 szó, 100 fogalom, ami a sorozat címe - és létrejönne a Pilinszky centenáriumi szószedet.
A beszélgetéseket ingyenesen nézhetitek itt a Facebookon és mutatunk részleteket instagramon is.