Koncert

A Formatex bemutatja: BJC 13!

Coltrane Legacy előadó
Horváth Albert előadó
Elek István előadó
Pintér Zoltán előadó
Bágyi Balázs előadó
Online nézhető ONLINE
2021. január 09. (szombat) 20:00
Ár: Támogatói jegy: 500, 1000, 2000, 3000, 4000, 5000, 10000 Ft

2020 január 9-én ünnepli tizenharmadik születésnapját a Budapest Jazz Club. Az előadók és a BJC rajongói az aktuális helyzetre való tekintettel a klub koncertterméből sugárzott élő közvetítésnek köszönhetően élvezhetik a művészek produkcióit. A “belépő” ingyenes, de a művészeket és művészetet pártfogó adományokat köszönettel veszik. A 500 Ft-ot vagy ennél magasabb összeget utalók - az info@bjc.hu címre küldött “tombola” tárggyal és az összeget utaló nevével ellátott levéllel - részt vehetnek a BJC nyereményjátékában. Támogatói- és tombolajegy vásárlásra a jazzart@jazzart.hu egyszerűsített azonosítóra való utalás mellett lehetőség van a jegy.hu oldalán is. A nyereményjátékban indulók között CD-csomagot, a gyűjtők számára is különleges SoLaTi bakelit lemezt, 10.000 Ft értékű BJC Bistro voucher-t és az Etyeki Kúria felajánlásából fődíjként az "Etyek lelke" 5 üveges borválogatást és egy Sparkling Sauvignon Blanc pezsgőt sorsolnak ki.


20:00 Az Év Fiatal Jazz-zenésze 2020


A Magyar Jazz Szövetség 2020-ban ötödik alkalommal rendezte meg Az Év Fiatal Jazz-zenésze tehetségkutató mentorprogramját. A verseny történetében először nyerte el valaki egyszerre a szakmai zsűri és a közönségdíját is. Az V. verseny utolsó koncertjén, együtt ünnepeljük meg a BJC születésnapját. A nagyon tehetséges Horváth Albert koncertjét, a szokásokhoz híven a HunJazzFed Quartet fogja kísérni.


Elek István (szaxofon), Horváth Albert (zongora), Pintér Zoltán (zongora), Lakatos Pecek Krisztián (bőgő), Bágyi Balázs (dob)


21:30 Coltrane Legacy


Orbán György, a tapasztalt, számtalan formációban közreműködő bőgős Coltrane halálának negyvenedik évfordulójára a magyar jazz fiatal és tehetséges zenészeiből olyan varázslatos csapatot teremtett, mely megérdemli ésméltóképpen viseli a Coltrane Legacy nevet.


Orbán György (bőgő), Molnár Sándor (szaxofon), Lakatos Soso Sándor (szaxofon), Oláh Krisztián (zongora), Pecek Lakatos András (dob)

Ajánlók és kritikák: