Koncert

Amoeba, Sladek (AT)

Elmarad
Amoeba Band előadó
Sladek előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2020. április 22. (szerda) 20:30
Ár: 2000 Ft, elővét: 1500 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

Azzal, hogy az Amoeba az ország egyik legjobb jazz-funk-zenekara, nem mondunk újat. Erről már meggyőztek minket lemezen és élőben egyaránt, számos alkalommal épp az A38 színpadán. Egy ideje azonban ritkábban láthattuk őket, mivel a tagok különböző oldalági formációi is egyre nagyobb figyelmet élveznek, illetve az új Amoeba-korong munkálatai is beszippantotta a zenészeket.


Most azonban régi-új energiákkal vetik bele magukat a budapesti éjszakába, mely visszatérésnek egyik első megvalósulása lesz ez a buli április 22-én az A38 Hajón. Az új dalokkal picit új vizekre is eveznek, ám ezen a koncerten a régi, sokat bizonyított, táncolós-fejrázós, szívet melengető és végtagokat mozgató muzsikájukhoz térnek vissza! Ha valaha táncoltatok egy jót műsorukra, akkor készüljetek fel rá, hogy ahhoz képest emelik a tétet!


Az Amoeba zenéje grúvközpontú, elektronikus zenei ritmusokra épülő zenefolyam, kicsit jazzes, kicsit funkos, bebólintós, kicsit táncolós, néha bevadulós. A dob állandóan groove-ban van, a gitár hozza a magasakat, a zenekart vezető Sabák Péter pedig hol basszuson jön, hol szintin, néha pedig énekel. Sőt, felbukkan rengeteg kütyü is, s néha hárman dobolnak, zajonganak. Az eredmény: menő zene, amelyre minimál-mozgást lehet végezni, hallgatni is kellemes, szerethető.


Az estet az osztrák, modern soul és r’n’b vonalon mozgó Sladek vezeti fel.


A koncert az európai tehetségek nemzetközi mobilitását segítő Liveurope támogatásával valósul meg.