Koncert

ENEMZÉ - Nagy Magyar Zenék - Várkert Szimfónia - Újrakezdés

Danubia Zenekar előadó
Máté Gábor előadó
Beck Zoltán előadó
Online nézhető ONLINE
2021. január 02. (szombat) 19:00
Ár: online jegy: 3900 Ft, családi jegy: 4400 Ft

Nagy Magyar Zenék, vagyis ENEMZÉ a Várkert Bazár legújabb sorozata 2021 első produkciójaként kezdi meg első évadát és csodálatos muzsikákkal varázsolja el nézőit. Minden alkalommal más a szervező gondolat, de minden alkalommal közös, hogy az Óbudai Danubia Zenekar csodálatos zenészeivel egy ismert színművész, és egy népszerű vendégzenész áll színpadra.


A sorozat házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, vezényel Dénes-Worowski Marcell, közreműködik Máté Gábor és Beck Zoltán.


Várkert Szimfónia első előadása egy hangulatos este a Várkert Bazárban, tele zenei és irodalmi asszociációs kísérletekkel, hagyományokkal. Az új sorozat a szimfonikus, klasszikus zene és az irodalom kapcsolatára épül, párhuzamokkal, slágerekkel, remek szemelvényekkel, merészen formabontó eszközökkel és rendezői megoldásokkal.


Ezeken az előadásokon kéthavonta másfél órára kilépünk a klasszikus zene rajongóinak komfortzónájából és egy új közös kulturális, zenei platformot teremtünk a gondolatok, párhuzamok, asszociációk mentén. A rövid szövegek, jelenetek, zenék közt megjelenik a korabeli és mai kortárs kritika, kommentár, publicisztika; modern módon, elrejtve, finoman beleszőve az előadás szövetébe.


Érdemes a Nagy Magyar Zenékkel vagyis az ENEMZÉ-vel útra kelni a zene és gondolat szárnyán elsőként az újévben az újrakezdésről.