Koncert

Hajógyár x A38 / Zene x Szöveg / Szendrői Csaba, Tóth András

Szendrői Csaba előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2022. február 22. (kedd) 20:00
Ár: 1500 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

A Hajógyár és az A38 Hajó Zene x Szöveg programsorozatának középpontjában olyan hazai zenészek állnak, akik maguk is szerzői egy kötetnek, vagy inspirálták egy portrékönyv születését. A beszélgetés és minikoncert-sorozat célja a magyar dalszövegírók és irodalmárok, a modern szövegek és a klasszikus magyar irodalmi értékek kapcsolódása. Az első est főszereplője Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar énekese, a “Mintha muszáj lenne” és “A dolgok, amik mögöttem vannak” című kötetek szerzője.


rogram:
20:00 - 21:30:
A kötetek bemutatása, felolvasás és verselemzés


Beszélgetés a zene és a szöveg kapcsolatáról és a dalszövegírásról
Szendrői-Tóth duó koncert (a könyvek megzenésített dalai)
Felefánt koncert - Elefánt dalok Szendrői Csaba és Tóth András előadásában
Műsorvezető: Erdős Viki


A FELEFÁNT leginkább kedvelt Elefánt dalokat játszik, minimális hangszereléssel, gitár- ének, esetleg dobgép köntösben tálalva, a pillanat szülte hangulattöredékekkel megspékelve. Ezek mellett időnként előkerül egy-egy kiadatlan dal, egy-két feldolgozás is és Csabi köteteiben szereplő művek is. A közvetlen és családias hangulat mellett improvizatívabb és spontánabb, ami a Szendrői-Tóth féle zenélésre már az elején is jellemző volt. Rengeteget játszanak egymás mellett, szavak nélkül is érzik egymást. Ezeken a koncerteken bármikor történhet valami váratlan zenei impulzus, általában sodródnak is ezzel, ettől válik bensőségessé, természetessé, intimmé, váratlanná, így a közönség számára is felszabadítóvá.


A hatályos jogszabályok alapján a különböző védettségi igazolványok fizikailag vendégeinknél lévő személyazonosító igazolvány, vagy útlevél együttes felmutatásával érvényesek.