Koncert

Jazz-tehetségbörze - Sebestyén Patrik Sextet

Müpa (Előcsarnok, Átrium)
2020. február 08. (szombat) 15:00
Ingyenes

Helyszín:

Müpa (Előcsarnok, Átrium)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Sebestyén Patrik (trombita), Ifj. Oláh Kálmán (szaxofon), Farkas Zsolt (zongora), 
Stummer Márton (gitár),  Miskolczi Márton (bőgő),  Richter Ambrus (dob)


Megújul, mégis a régi marad a Jazz Showcase délutáni tehetségbörzéje, amely a tizenharmadik lesz már a sorban. Február 7. és 9. között ismét kilenc fiatal zenekar mutatkozik be a Müpa két hangulatos színpadán, a Zászlótérben és az Átriumban, hogy az illusztris személyekből álló nemzetközi zsűri kiválassza közülük a legizgalmasabb, leginkább figyelemre méltó csapatot, akik újabb megmutatkozási lehetőségeket nyernek majd határainkon innen és túl.


A börze azonban már mindennap 15 órakor elstartol, mert a megszokott koncertek előtt újdonságként egy közkedvelt médiaszemélyiség beszélget majd a zenekarok tagjaival, hogy a jelenlévők ne csak a Müpa nyomtatott műsorismertetőjéből kaphassanak képet az ifjú muzsikusokról, hanem a művészek saját szavaikkal is elmesélhessék, mi késztette őket arra, hogy a nem mindennapinak mondható jazz-zenészi pályán induljanak el. A beszéd azonban nem megy a zene rovására: minden zenekar egyórás koncertet ad. Ismét lesz köztük az elektronikus hangzásokkal kísérletező, olykor határokat feszegető együttes, köztük a SHINTERZ. vagy a Fekecs Ákos Project, a hagyományos stílusirányzatokat modern megoldásokkal saját képükre formáló instrumentális csapat, mint a Rodek Balázs Trió, a Sebestyén Patrik Sextet és a Szalóky Group, és lesznek köztük az énekhangot előtérbe állító, a legkülönbözőbb utakat választó formációk is: a Perpetuum, a Hász Eszter Quintet, a Nagy-Babos Rebeka Quartet és a Bari Lacika Trió. A jazzkedvelő közönségnek nem csak azért érdemes ellátogatnia a hétvégi fellépésekre, mert ingyenes előadásokon kaphat képet a hazai jazzszíntér jövőjéről, hanem mert maga is szavazhat a neki legjobban tetsző zenekarra.


A rendezvény szakmai partnere a Magyar Jazz Szövetség, a Zempléni Fesztivál és az ELTE Jazztanulmányi Kutatócsoport.


A Sebestyén Patrik Sextet fiatal formáció, mely főként saját kompozíciókat játszik. Az egyedi stílusú darabok mellett mainstream és klasszikus zenével vegyített jazz is szerepel a repertoárjukon. A zenekar különlegessége, hogy a művészek improvizációs előadásmódja eltérő, ez is erősíti az együttes sokoldalúságát. A tagok aktív résztvevői a magyar jazzéletnek, valamint számos versenyeredménnyel büszkélkedhetnek itthon és külföldön is. A zenekarvezető 2019-ben kiérdemelte Az év fiatal jazz-zenésze elismerést, amelyet a Magyar Jazz Szövetség alapított négy évvel korábban.

Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!