Koncert

Szabadtéri Gitárest a Füvészkertben - Tom Lumen

Tom Lumen előadó
Füvészkert - ELTE Botanikus Kert
2020. július 15. (szerda) 18:00
Ár: 3500 Ft, elővétel: 3000 Ft, támogatói jegy: 5000 Ft

Helyszín:

Füvészkert - ELTE Botanikus Kert
1083 Budapest, VIII. kerület Illés utca 25.

Tom Lumen nemzetközi hírű, magyar gitáros. A hazai koncertjei mellet már 15 országban lépett színpadra. Többek között turnézott az Egyesült Államokban, Kínában, Vietnámban, Mexikóban, Finnországban, stb. Több rangos, nemzetközi gitárfesztivál visszatérő fellépője.


Változatos zenéje blues, jazz, rock és magyar népzenei elemekből is táplálkozik, illetve műsorában saját átdolgozásai is helyet kapnak. Az évek során sokat változott, formálódott, érett zenéje és művészi ars poeticája. Napjainkban leginkább az őszinte, tiszta zenélés a legfontosabb számára, úgy gondolja a zene egy eszköz, mely által az ember magasabb, vagy adott esetben mélyebb régiókba tekinthet.


Hangszere egy egész zenekar hangerejével szólal meg, a dalok között pedig a hozzájuk kapcsolódó személyes történeteit is megosztja a hallgatósággal. Az általa képviselt ún. fingerstyle stílus érdekessége, hogy a művész a különböző szólamokat különböző ujjakkal pengeti, így a dallam, a basszus és a harmónia egyszerre, mégis egymástól függetlenül szólalnak meg a hangszeren.


A koncert után a Füvészkert igazgatója, dr. Orlóci László exkluzív sétát vezet az érdeklődőknek, mely során mesél a kert történetéről, érdekes növényeiről.


Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a jelenlegi szabályozás miatt csak korlátozott számban adhatók el belépőjegyek a szabadtéri rendezvényre.


A támogatói jegy vásárlásával támogathatják a hónapokig minden bevételüket nélkülöző zenészeket. Ennek díja 5000 Ft.